Νάγκελ (ΕΚΤ): Νωρίς να εξετάσουμε παύση στις αυξήσεις των επιτοκίων

Τις αμφιβολίες του για το εάν ο πληθωρισμός είναι υπό έλεγχο, ώστε να υπάρξει μια παύση στις αυξήσεις των επιτοκίων, εξέφρασε σήμερα ο Γιοακίμ Νάγκελ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Για μένα είναι πολύ νωρίς να σκεφτόμαστε για μία παύση», δήλωσε ο Πρόεδρος της Βundesbank στην τηλεόραση του Bloomberg από το Jackson Hole, προσθέτοντας

πως θα περιμένει για επιπλέον στοιχεία πριν λάβει μία απόφαση. «Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο πληθωρισμός είναι γύρω στο 5%. Άρα είναι πολύ υψηλός. Ο στόχος μας είναι 2%. Οπότε υπάρχει αρκετός δρόμος».

«Ενώ η οικονομική δραστηριότητα επιβραδύνεται, ο δομικός πληθωρισμός παραμένει επίμονος και η αγορά εργασίας είναι πολύ καλή», δήλωσε.

Τα σχόλια έρχονται πριν από μία συνάντηση στα μέσα Σεπτεμβρίου όπου οι επικεφαλής της νομισματικής πολιτικής πρόκειται να αποφασίσουν ανάμεσα στην παύση της αύξησης των επιτοκίων ή στην παράταση ενός ιστορικά αυστηρού προγράμματος.

Η EKT αύξησε τον τελευταίο μήνα τα επιτόκια για ένατη φορά μέσα σε ένα χρόνο, επιδιώκοντας να επαναφέρει τον πληθωρισμό στον στόχο του 2%.

ΝΑΓΚΕΛΕΚΤεπιτόκιαπληθωρισμός
Keywords
Αναζητήσεις
nagkel-ekt-noris-na-exetasoume-pafsi-stis-afxiseis-ton-epitokion.htm
Τυχαία Θέματα