«Νέα Αριστερά» το κόμμα των «11»- Επικεφαλής ο Χαρίτσης

«Νέα Αριστερά» είναι τελικά το όνομα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στόχος τους φυσικά είναι να προκύψει μέσα από αυτή τη διαδικασία και ένα νέο κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς. Το σήμα του νέου κόμματος είναι ένα βελάκι που δείχνει μία βούλα πάνω αριστερά.

Οι 11 ανεξάρτητοι βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ έκαναν τις ανακοινώσεις για τη νέα

αυτή προσπάθεια από το Σεράφειο το απόγευμα της Δευτέρας (4/12). Όπως ήταν ήδη γνωστό επικεφαλής της "Νέας Αριστεράς" τίθεται ο Αλέξης Χαρίτσης.

Θυμίζουμε πως την 11άδα που θα εκπροσωπεί τη "Νέα Αριστερά" στη Βουλή αποτελούν οι Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Θεανώ Φωτίου, Σία Αναγνωστοπούλου, Μερόπη Τζούφη, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Πέτη Πέρκα, Χουσείν Ζειμπέκ και Φερχάτ Οζγκιούρ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εγιναν σύντομες τοποθετήσεις από τους Εφη Αχτσιόγλου, Νάσο Ηλιοπουλο, Ευκλείδη Τσακαλώτο. «Ο Αλέξης Χαρίτσης έχει την πολιτική συγκρότηση μα πάνω από όλα το ήθος που μας κάνει περήφανους» ανέφερε η Εφη Αχτσιόγλου στην παρέμβασή της.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος αναφερόμενος στο νέο κόμμα είπε ότι δεν έπρεπε να περιμένουμε τον εκφυλισμό για να δράσουμε. Δεν συμβιβαζόμαστε με τον σημερινό χάρτη της πολιτικής. Φιλοδοξούμε να δώσουμε μαχητικές απαντήσεις στην κυβέρνηση της ΝΔ.

«Ξεκινάμε με ελπίδα και ευθύνη. Είμαστε εδώ για να παράξουμε πολιτική. Δεν είμαστε στρατηγοί, καλούμε τον κόσμο να απαξιώσει την απαξίωση στην πολιτική», ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος.

O επικεφαλής του νέου εγχειρήματος, Αλέξης Χαρίτσης, μίλησε για μία νέα ευρωπαϊκή αριστερά και ανέπτυξε το σκεπτικό του νέου εγχειρήματος. Η δική μας ευθύνη είναι να εμπνεύσουμε και να υπενθυμίσουμε ότι η Αριστερά μπορεί τόνισε.

Απηύθυνε επίσης κάλεσμα για τις ευρωεκλογές: «Η μάχη των Ευρωεκλογών είναι μια αναμέτρηση στην οποία θα συνενώσουμε δυνάμεις με όσους και όσες θέλουν να συμμετέχουν σε αυτή την κοινή πορεία, ώστε να καταγραφεί η εδραίωση του νέου πολιτικού μας χώρου. Σε αυτήν την μάχη θα είμαστε εκεί».

Αποκαλύφθηκε τέλος και το σήμα του νέου κόμματος σε μωβ φόντο

#ΣΥΡΙΖΑ #Χαρίτσης #Αχτσιόγλου #κόμμα #ΝΕΑ_ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Keywords
Αναζητήσεις
nea-aristera-to-onoma-tou-kommatos-ton-11.htm
Τυχαία Θέματα