Νέα δεδομένα για τη στράτευση Κασσελάκη και τα...όργανα του ΣΥΡΙΖΑ

Η ανακοίνωση νέων τομεαρχών άνοιξε νέο γύρο αναταράξεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται καθοριστικό για το μέλλον του κόμματος.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι φανερό πως κάνει κινήσεις για να ελέγξει το κόμμα. Προσπαθεί να φανεί αποφασιστικός και αυστηρός. Την ίδια ώρα, οι διαφωνούντες τηρούν στάση αναμονής και σημειώνουν πως οι καθοριστικές μάχες δεν δίνονται στα κανάλια, αλλά στα όργανα του κόμματος και φυσικά στο συνέδριο.

Το θέμα, όμως, είναι πότε θα γίνει το

συνέδριο. Θυμίζουμε πως αρχικά είχε αποφασιστεί να διεξαχθεί τον Νοέμβριο, ωστόσο, μετά την εκλογή Κασσελάκη ήταν σαφές πως ο νέος πρόεδρος ήθελε περισσότερο χρόνο.

Προέκυψε άλλωστε και το γεγονός ότι δεν έχει πάει στρατό και ήταν πολύ πιθανό να παρουσιαστεί μέσα στον επόμενο μήνα. Τελικά, όμως, αυτός ο σχεδιασμός μάλλον ανατρέπεται.

Ο κ. Κασσελάκης θα πάει μεν στις ΗΠΑ πριν επιστρέψει πια οριστικά στην Ελλάδα, αλλά σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δεν θα μπει στρατό τον Νοέμβριο. Μάλλον θα μπει σε μία από τις δύο επόμενες ΕΣΣΟ, τον Ιανουάριο ή τον Μάρτιο.

Συνεπώς, δεν αποκλείεται να υπάρξουν τελικά σημαντικές εσωκομματικές διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Ο λόγος περνάει αρχικά στα Όργανα του κόμματος. Αναμένεται συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την ερχόμενη εβδομάδα, πιθανώς την Τετάρτη, και στη συνέχεια συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, όταν ο κ. Κασσελάκης επιστρέψει από τις ΗΠΑ (στα τέλη Οκτωβριου, αρχές Νοεμβρίου).

Οι συνεδριάσεις αυτές θα ξεκαθαρίσουν λογικά το τοπίο και τις τάσεις που διαμορφώνονται εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Ενδεχομένως, να υπάρξουν και αποχωρήσεις, ενώ λογικά θα υπάρξει και απόφαση για το πότε τελικά θα γίνει το συνέδριο της... κάθαρσης.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣΣΥΡΙΖΑσυνέδριοΣτρατός
Keywords
Αναζητήσεις
nea-dedomena-gia-ti-stratefsi-kasselaki-kai-taorgana-tou-syriza.htm
Τυχαία Θέματα