Νέα επένδυση-«μαμούθ» της Zeus International-«Παντρεύει» το luxury με πράσινες δράσεις

Πνιγμένο στο πράσινο και με αναφορά σε εναλλακτικές δραστηριότητες στη φύση με “αναγνώσεις” του πλούτου που προσφέρει μια μοναδική “γωνιά” της Χαλκιδικής είναι το νέο ξενοδοχείο της Zeus International, το Ajul Luxury Hotel & Spa Resort στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής

Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Χάρης Σιγανός παρουσιάζοντας τη νέα μονάδα, που ξεκίνησε πριν έναν περίπου μήνα τη λειτουργία

του, είναι το πιο φιλόδοξο έργο της Zeus και στην ολοκλήρωση της η επένδυση θα ξεπεράσει τα 120 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται, δε, για το δεύτερο ξενοδοχείο της εταιρείας στη Χαλκιδική και ένα εκ των οκτώ ιδιόκτητων του δικτύου της Zeus International αποτελείται προς το παρόν από 171 δωμάτια, τα οποία αντιστοιχούν σε περίπου 600 κλίνες, ενώ την ολοκλήρωση του σε ορίζοντα διετίας θα περιλαμβάνει 270 δωμάτια με περίπου 1.700 κλίνες.

Με βάση όσα αναφέρθηκαν, για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, αλλά και την ενίσχυση των “πράσινων” ενδοξενδοχειακών μεταφορών, λόγω του εντυπωδιακού αναγλύφου, με τις μεγάλες κλίσεις, στο σχεδιασμό περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η δημιουργία τελεφερίκ για άμεση πρόσβαση στην κατάφυτη ολόγυρα παραλία. Παράλληλα, ο δρόμος που σήμερα διασφαλίζει την πρόσβαση στην ακτή θα μετατραπεί σε εσπλανάδα, που θα δίνει την ευκαιρία για μοναδικό περίπατο στις δασωμένες πλαγιές κι ενισχύοντας την “πράσινη” εμπειρία των επισκεπτών.

Παράλληλα, η μονάδα προσφέρει “ανάσες” δροσιάς με θέα τις γύρω δασωμένες και έμφορτες ελαιοδέντρων πλαγιές μέσα από 5 υπαίθριες πισίνες, 3 εστιατόρια, 3 μπαρ. Διαθέτει εσωτερική πισίνα με εξτερική θέα και spa, ενώ υποστηρίζει, όπως αναφέρει ο υπεύθυνος για τις outdoor δράσεις Αλέξανδος Συμεωνίδης, ομαδικές και ατομικές αθλητικές δραστηριότητες, από τένις, μπάσκετ και βόλεϊ, μέχρι γιόγκα, pilates και τοξοβολία, καθώς και θαλάσσια σπορ. Και βέβαια kids club με παιδαγωγούες είναι στη διάθεση των γονέων για να "κλειδώσουν" και πιο ... μοναχικές στιγμές. Στο πλαίσιο, επίσης, της σύνδεσης με τη γαστρονομική παράδοση της περιοχής, δίνεται επίσης έμφαση στα τοπικά υλικά που παράγονται μέσα σε ακτίνα λίγων χιλιομέτρων από το ξενοδοχεία. Στο resort ήδη λειτοργουν 3 εστιατόρια με διαφιρετική αναφορά, τοπική, μεσοαγειακή κτλ. Σημειώνεται ότι η μονάδα αποτελεί το πρώτο ξενοδοχείο της Registry Collection της Wyndham στην Ευρώπη.

Η τοποθεσία

Η μονάδα, βρίσκεται κοντά στο χωριό, Αγία Παρασκευή, που εκτός των άλλων ήταν ξακουστή για τα ιαματικά της λουτρά και απέχει 6 χιλιόμετρα από το Παλιούρι.

«Είναι σχεδιασμένο για το μέλλον, προσαρμοσμένο στις νέες ανάγκες των πελατών για ιδιωτικότητα και ταυτόχρονη κοινωνικοποίηση. Το Αjul σχεδιάστηκε για να ανήκει στο αύριο», είπε με έμφαση ο κ. Σιγανός σημειώνοντας ότι στα πρώτα σχέδια ανήκει και η δημιουργία μαρίνας που θα εξεταστεί αν τελικά θα πραγματοποιηθεί. Η συγκεκριμένη επένδυση αποτελεί «το πρώτο βήμα ενός οράματος που αφορά σε μεγαλύτερη ανάπτυξη».

Επέκταση στην Ευρώπη και μέσω εξαγορών

Στα πλάνα του ομίλου, πάντως, είναι και η επέκταση της παρουσίας του στην Ευρώπη, καθώς εκτός των άλλων, η Zeus International διαχειρίζεται το Wyndham Λευκωσίας (το πρώην Holiday Inn), τρία ξενοδοχεία στην Ιταλία - σε Μιλάνο, Μοντόβι και στη λίμνη Γκάρντα στη βόρεια Ιταλία - καθώς και τρεις μονάδες στο Βουκουρέστι. Η αποτίμηση του ομίλου φτάνει, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο τα 300 εκατομμύρια - χωρίς να υπολογίζεται ακόμα η αξία των νέων ξενοδοχείων που ξεκίνησαν τη λειτουργία τους πρόσφατα, όπως το Ajul - , ενώ η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία έξι χρόνια επενδύσεις 150 εκατομμύριων ευρώ.

Πρόσφατα η Zeus International ανακοίνωσε την επέκταση της στρατηγικής συνεργασίας με τη Wyndham: «Ουσιαστικά συμφωνήσαμε ότι θα προσπαθήσουμε από κοινού - όχι μόνο σε επίπεδο single asset - να δούμε τη δυνατότητα επιθετικών εξαγορών ολόκληρων χαρτοφυλακίων στην Ευρώπη», εξήγησε ο κ. Σιγανός.

Ερωτηθείς για την αξιοποίηση μονάδων «κόκκινων δανειοληπτών» του ξενοδοχειακού κλάδου, ο κ. Σιγανίς απάντησε πώς «ήδη το 80% των χαρτοφυλακίων έχει μεταβιβαστεί από τις τράπεζες στα funds, τα οποία από την πλευρά τους τους έχουν ορίζοντα αποεπενδυσης». Μιλώντας για τη στρατηγική της Zeus International, τόνισε πως «ό,τι έχουμε αγοράσει μέχρι τώρα το αγοράσαμε σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη, επιδιώξαμε να ήμαστε κομμάτι της λύσης και όχι της διαιώνισης του προβλήματος».

Ο κ. Σιγανός αναφέρθηκε και στο πρόβλημα εύρεσης και εκπαίδευσης προσωπικού, σταχυολογώντας ως ενδεικτικές λύσεις, αφενός την πιστοποίηση διευθυντικών στελεχών της βαριάς βιομηχανίας του τουρισμού, αφετέρου τη θέσπιση του αφορολόγητου για τις επιπλέον παροχές, τόσο για εργαζόμενους, όσο και για τους εργοδότες Όσον αφορά στη Zeus International, σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε ο ίδιος, το 90% των διευθυντικών στελεχών προέρχεται μέσα από τον όμιλο, σχεδόν το 70% των διευθυντικών στελεχών είναι γυναίκες, με την εταιρεία να απασχολεί 2.200 εργαζομένους, αριθμός που φτάνει τα 3.500 άτομα αν συνυπολογιστεί το προσωπικό των συνεργατών.

Γιώργος Αλεξάκης

Zeus Internationalμαμούθluxury
Keywords
Αναζητήσεις
nea-ependysi-mamouth-tis-zeus-international-pantrevei-to-luxury-me-prasines-draseis.htm
Τυχαία Θέματα