Νέες απώλειες στο Χρηματιστήριο εν αναμονή του placement

Για δεύτερη διαδοχική μέρα επικρατούν οι πωλητές στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να οπισθοχωρεί σε επίπεδα πέριξ των 1.400 μονάδων. Οι διορθωτικές τάσεις και ο χαμηλός τζίρος οφείλονται στην πρόθεση των επενδυτών να αντλήσουν κεφάλαια, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στο placement της Τρ. Πειραιώς.

Σημειώνεται ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα αποεπενδύσει από την τράπεζα.

Αυτό που κρατά σε αναμονή τους επενδυτές είναι το ποσοστό που θα διαθέσει τελικά το ΤΧΣ, κατέχοντας προς το παρόν το 27% της Πειραιώς.

Από την αρνητική εικόνα που επικρατεί σήμερα στο ταμπλό διαφοροποιείται η Quest Holdings, η οποία συνεχίζει το ράλι της μετά την επιβεβαίωση ότι υπάρχει διεθνές ενδιαφέρον για την ACS, τη θυγατρική της στον κλάδο των ταχυμεταφορών.

Στις σημερινές συναλλαγές, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,61% και διαπραγματεύεται στις 1.403,43 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης κινείται χαμηλότερα κατά 0,59% στις 1.222,79 μονάδες, ο FTSE 25 χάνει 0,52% στις 3.413,59 μονάδες και ο Mid Cap διολισθαίνει 1,11% στις 2.369,84 μονάδες.

Πάντως, το Χρηματιστήριο διατηρεί το θετικό του πρόσημο για τον Φεβρουάριο, ο οποίος -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- θα είναι ο τέταρτος σερί μήνας κερδών. Με δύο συνεδριάσεις να απομένουν (μαζί με τη σημερινή) για να ολοκληρωθεί ο μήνας, η Λεωφόρος Αθηνών ενισχύεται περίπου 3%, με τα κέρδη από τις αρχές του έτους να «αγγίζουν» το 9%.

Δείτε εδώ τις μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο και πτώση στο ταμπλό

#Χρηματιστήριο_Αθηνών
Keywords
Τυχαία Θέματα