Ο Μάρτιος μήνας Πρόληψης του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου- Ενημερώσου

09:32 4/3/2024 - Πηγή: Reporter

Ο μήνας Μάρτιος είναι αφιερωμένος στην Ενημέρωση και Πρόληψη του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου (ΚΠΕ).

Το Δ.Σ. της Ελληνικής Γαστρεντερολογικής Εταιρείας οργανώνει και υποστηρίζει πολλαπλές δράσεις που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση του κοινού για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Στο πλαίσιο αυτό σκηνοθετήθηκε και βιντεοσκοπήθηκε διαφημιστικό σποτ με τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Γιάννη Ζουγανέλη, και Γιώργο Χατζή. Σκηνοθεσία και πρωτότυπη μουσική, Γιώργος Χατζής, σενάριο Νίκος Κεραμιδάς, μοντάζ, Γιώργος Χατζής

και Γιώργος Οικονομέας. Όλοι οι συντελεστές συμμετείχαν αφιλοκερδώς.

Παραλλήλως γυρίστηκε μία μικρής διάρκειας συζήτηση του Γ. Σκιαδαρέση, του Γ. Ζουγανέλη και του Γ. Χατζή, με τον γαστρεντερολόγο και συντονιστή τον Τάκη Γιαννούτσο, σχετικά με την εμπειρία τους με την κολονοσκόπηση.

Στην ίδια συζήτηση θα ενημερωθείτε για το πώς γίνεται εξέταση, η προετοιμασία που απαιτείται και ασφαλώς πότε πρέπει να την κάνετε. Σε κάθε περίπτωση, αν είστε από 45 ετών και πάνω καλό θα ήταν να το προγραμματίσετε.

Το σλόγκαν για φέτος είναι “Βάλ’ το στο πρόγραμμα” ώστε να κινητοποιηθεί ο κόσμος και να κάνει τις εξετάσεις που προλαμβάνουν τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

#πρόληψη #ΚΑΡΚΙΝΟΣ_ΤΟΥ_ΠΑΧΕΟΣ_ΕΝΤΕΡΟΥ
Keywords
Αναζητήσεις
o-martios-minas-prolipsis-tou-karkinou-tou-pacheos-enterou--enimerosou.htm
Τυχαία Θέματα
Μάρτιος, Πρόληψης, Καρκίνου, Παχέος Εντέρου- Ενημερώσου,martios, prolipsis, karkinou, pacheos enterou- enimerosou