Ο Τσίπρας δεν θέλει εκλογές καλοκαίρι-«Να δώσει ημερομηνία ο Μητσοτάκης»

Στην πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να πείσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επιτύχει πρόοδο στο σιδηροδρομικό δίκτυο στην οποία η ΝΔ δεν κατέφερε να δώσει συνέχεια.

Παράλληλα,

ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί, αλλά παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το σύστημα ασφάλεια στο σιδηροδρομικό δίκτυο είχε ολοκληρωθεί κατά 72% επί της θητείας του.

Η κυβέρνηση βέβαια αμφισβητεί τα στοιχεία και ασφαλώς αυτό το θα είναι μέρος της αντιπαράθεσης στις εκλογές. Το ζήτημα είναι πότε θα γίνουν εκλογές και ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκρυψε την ανησυχία του για το χρόνο που θα στηθούν οι κάλπες.

Ο κ. Τσίπρας επέμεινε ιδιαίτερα στο ότι πρέπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ορίσει ημερομηνία εκλογών, ενώ σημείωσε πως πρέπει να μπει τέλος στα σενάρια για εκλογές το καλοκαίρι.

“Κάποια στιγμή ο πρωθυπουργός οφείλει να πει ποια Κυριακή μέσα στον Μάιο θα έχουμε εκλογές. Αυτό το παιχνίδι πρέπει να σταματήσει. Η όποια συζήτηση για εκλογές Ιούλιο ή Αύγουστο είναι ντροπιαστική για τη Δημοκρατία μας. Η Τουρκία ήξερε και ξέρει πότε θα γίνουν εκλογές. Ο Μητσοτάκης έχει την ευθύνη”, τόνισε.

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις σημείωσε ότι η μεγάλη πτώση της ΝΔ δείχνουν ότι οι εκλογές “δεν θα είναι υγιεινός περίπατος» για τη ΝΔ, ενώ, αντιθέτως, “ο στόχος να έρθει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εφικτός”.

ΤσίπραςΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗεκλογέςΜητσοτακηςΝΔ
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα