Οι εκπλήξεις που (δεν) αναμένονται στη ΔΕΘ και η γνωστή συνταγή των προσλήψεων

Με το τέλος του Αυγούστου, επανέρχεται σε (όσο γίνεται) κανονικούς ρυθμούς η πολιτική δραστηριότητα, με δύο βασικά προγραμματισμένα ραντεβού, και μάλιστα στην ίδια ημερομηνία. Το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο μιλάει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ και εκλέγει αρχηγό ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο: Ο Πρωθυπουργός δεν ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη με τον

αέρα και τη φόρα του 41% και της εκλογική νίκης, αλλά με στόχο να ανακοινώσει διορθώσεις σε πολλά και διάφορα που δεν πήγαν καλά το καλοκαίρι (αστυνομία, δασοπροστασία) και αλλαγές σε άλλα, που τα έχει ήδη εξαγγείλει και που οι μεταρρυθμίσεις είναι πιεστική ανάγκη (Δημόσιο, Παιδεία, Υγεία, Δικαιοσύνη).

Πολλά έχουν αρχίσει να διακινούνται, νέες προσδοκίες καλλιεργούνται, όμως όσοι έχουν τη σχετική εμπειρία, κρατούν μικρό καλάθι. Ο Μητσοτάκης θα πει πολλά, θα είναι ωραία και γενναία, όμως το θέμα δεν είναι πλέον οι κουβέντες, αλλά τα έργα. Και μετά τη ΔΕΘ τα περιθώρια δεν θα είναι πολλά, καθώς αν ξεπεράσει κανείς τις εκλογές για την αυτοδιοίκηση στις αρχές Οκτωβρίου, την Άνοιξη έχουμε ευρωεκλογές, που όσο να ΄ναι, θα έχουν πολύ διαφορετικό χαρακτήρα.

Πάντως, αν κάποιος μπορεί να στοιχηματίσει για κάτι, είναι ότι από τις εξαγγελίες του Μητσοτάκη δεν θα λείπουν οι προσλήψεις. Τα ίδια και τα ίδια δηλαδή…

Keywords
Τυχαία Θέματα