Οι ευρωαγορές ανοίγουν υψηλότερα καθώς τα κέρδη παραμένουν στο επίκεντρο

10:53 3/5/2024 - Πηγή: Reporter

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια άνοιξαν στο πράσινο την Παρασκευή (3/5), ολοκληρώνοντας μια γενικά αρνητική εβδομάδα που κυριαρχήθηκε από τα εταιρικά κέρδη.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει άνοδο 0,21% στις 504.30 μονάδες

Στη Γερμανία ο DAX ενισχύεται κατά 0,22% στις 17,945.35 μονάδες, στη Βρετανία ο FTSE 100 κερδίζει 0,28% στις 8,195.31 μονάδες, στη Γαλλία ο CAC 40 κινείται ανοδικά κατά 0,12% στις 7,923.98 μονάδες, στην Ιταλία ο FTSE MIB κινείται

υψηλότερα κατά 0,23% στις 33,555.00 μονάδες, ενώ στην Ισπανία ο IBEX 35 διαπραγματεύεται στο -0,14% και τις 10,861.50 μονάδες.

Γενικότερα όμως, την Παρασκέυη τα κέρδη ήρθαν από τις γαλλικές τράπεζες , οι οποίες ανακοίνωσαν μικρότερη από την αναμενόμενη μείωση των κερδών του πρώτου τριμήνου, και είδαν άλμα στα καθαρά κέρδη.

Οι δύο μετοχές Société Générale και Crédit Agricole οδήγησαν τα κέρδη του Stoxx στις πρώτες συναλλαγές, με άνοδο 4,8% και 3,2%, αντίστοιχα.

Ακόμη, να σημειωθεί πως αναμένονται στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, το ποσοστό πληθωρισμού της Τουρκίας, τη γαλλική βιομηχανική παραγωγή και την ισπανική απασχόληση.

Ταυτόχρονα, η εβδομάδα κυριαρχείται επίσης από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τη νομισματική πολιτική.

Τα επιτόκια παρέμειναν σταθερά, όπως αναμενόταν, αλλά οι αγορές ενδιαφέρθηκαν περισσότερο για τα μηνύματα του προέδρου της Fed Jerome Powell ότι είναι «απίθανο» η επόμενη κίνηση της κεντρικής τράπεζας να είναι μια αύξηση των επιτοκίων.

Να σημειωθεί πως οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν άνοδο και οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τις ιδιωτικές μισθοδοσίες, ενώ οι αγορές της Ασίας-Ειρηνικού είχαν μια πολυάσχολη εβδομάδα εν μέσω μιας ύποπτης παρέμβασης στο ιαπωνικό γεν και ενός ράλι στις μετοχές του Χονγκ Κονγκ και της τεχνολογίας.



#ευρωπαϊκές_αγορές #μετοχές #δείκτες
Keywords
Αναζητήσεις
oi-evroagores-anoigoun-ypsilotera-kathos-ta-kerdi-paramenoun-sto-epikentro.htm
Τυχαία Θέματα