Οι ΗΠΑ φοβούνται… κρασάρισμα του δικτύου ηλεκτροδότησης λόγω mining Bitcoin

09:06 6/2/2024 - Πηγή: Reporter

Η κυβέρνηση Μπάιντεν επιβάλλει νέες απαιτήσεις αναφοράς σε όλους τους miners κρυπτονομισμάτων των ΗΠΑ, υποχρεώνοντάς τους να αποκαλύπτουν δεδομένα που σχετίζονται με την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνουν.

Η αποκαλούμενη «Έρευνα Έκτακτης Ανάγκης» σηματοδοτεί άλλη μια προσπάθεια της αμερικανικής κυβέρνησης να περιορίσει τις αρνητικές επιπτώσεις της υπερβολικής εξόρυξης Bitcoin, την οποία οι Δημοκρατικοί έχουν επικρίνει ευρέως για τη ρύπανση του περιβάλλοντος.

Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας

(EIA) θα ξεκινήσει την έρευνά της την επόμενη εβδομάδα, ρωτώντας τις εταιρείες εξόρυξης για το πόσες εγκαταστάσεις εξόρυξης κατέχουν, πού λειτουργούν και εάν χρησιμοποιούν για τα κρυπτονομίσματα μηχανισμό Proof-of-Work (POW) ή Proof-of-Stake (POS).

«Θα εστιάσουμε συγκεκριμένα στον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η ζήτηση ενέργειας για εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, θα εντοπίσουμε γεωγραφικές περιοχές υψηλής ανάπτυξης και θα ποσοτικοποιήσουμε τις πηγές ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιούνται για την κάλυψη της ζήτησης εξόρυξης κρυπτονομισμάτων», αναφέρεται σε δήλωση του επικεφαλής της EIA Τζο ΝτεΚαρόλις.

Οι miners πρέπει να υποβάλλουν μηνιαία δεδομένα και ενδέχεται να τους επιβληθούν «ποινικά πρόστιμα, αστικές ποινές και άλλες κυρώσεις» εάν δεν το κάνουν.

Σύμφωνα με την επίσημη κατάθεση της ΕΠΕ, η έρευνα πρέπει διεκπεραιωθεί επειγόντως «επειδή είναι εύλογα πιθανή η δημόσια βλάβη εάν ακολουθηθούν οι συνήθεις διαδικασίες εκκαθάρισης».

Η EIA επεσήμανε την άνοδο της τιμής του Bitcoin κατά 50% τους τελευταίους τρεις μήνες ως απόδειξη ότι η βιομηχανία εξόρυξης θα μπορούσε να ανέβει δραματικά σε σύντομο χρονικό διάστημα.

«Οι υψηλότερες τιμές δίνουν κίνητρα για περισσότερη δραστηριότητα εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, η οποία με τη σειρά της αυξάνει την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας», ανέφερε η EIA.

Ανέφερε επίσης το σημαντικό ψυχρό κύμα που πλήττει τις Ηνωμένες Πολιτείες αυτή τη στιγμή, αυξάνοντας τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας και ασκώντας μεγαλύτερη πίεση στα ηλεκτρικά δίκτυα. Οι συνδυασμένες επιπτώσεις της εξόρυξης Bitcoin και των ηλεκτρικών συστημάτων «θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κορύφωση της ζήτησης που επηρεάζει τις λειτουργίες του συστήματος και τις τιμές καταναλωτή», επεσήμανε.

Αντιμετώπιση των ενεργειακών ανησυχιών λόγω Bitcoin

Περιοχές όπως το Τέξας έχουν εργαστεί στο παρελθόν για αυτό το ζήτημα, καθιερώνοντας ένα πρόγραμμα ανταπόκρισης στη ζήτηση με τη βιομηχανία εξόρυξης. Το πρόγραμμα απαιτεί από τους miners να απενεργοποιούν τα μηχανήματά τους σε περιόδους υψηλής πίεσης για το ηλεκτρικό δίκτυο, ενώ επιδοτούν αυτούς τους miners κατά τη διάρκεια που μένουν εκτός… παιχνιδιού.

Όσον αφορά τα περιβαλλοντικά ζητήματα, προηγούμενες έρευνες και αναλύσεις υπολόγισαν ότι το μείγμα πράσινης ενέργειας του Bitcoin είναι πάνω από 50%, καθιστώντας το μια από τις πιο βιώσιμες βιομηχανίες στη Γη.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν προσπάθησε στο παρελθόν να επιβάλει φόρο 30% στους miners Bitcoin για να περιορίσει την περιβαλλοντική βλάβη, αλλά δεν τα κατάφερε.

#Bitcoin #Crypto #κρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
oi-ipa-fovountai-krasarisma-tou-diktyou-ilektrodotisis-logo-mining-bitcoin.htm
Τυχαία Θέματα