Οι κρίσιμοι «σταθμοί» της εβδομάδας για τα κρυπτονομίσματα

Η αγορά κρυπτογράφησης είχε μια επιτυχημένη εβδομάδα, καθώς η απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τα επιτόκια και η αίτηση της BlackRock για ETF spot Bitcoin λειτούργησαν καταλυτικά για τις τιμές.

Η εβδομάδα που ξεκίνησε μπορεί με τη σειρά της να αποδειχθεί καθοριστική, κυρίως λόγω πέντε κρίσιμων «σταθμών», όπως επισημαίνει το Bitcoinist. Από την άποψη των μακροοικονομικών δεδομένων, η εβδομάδα

είναι κάπως πιο ήσυχη, αλλά μεγάλης σημασίας θα είναι οι καταθέσεις του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ ενώπιον της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ την Τετάρτη και την Πέμπτη, 21 και 22 Ιουνίου.

Και τις δύο ημέρες, ο Πάουελ θα κληθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις από Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους πολιτικούς. Οι ερωτήσεις θα επικεντρωθούν στις πρόσφατες αποφάσεις νομισματικής και επιτοκιακής πολιτικής της Fed και παραδοσιακά οι δηλώσεις του Πάουελ στη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων παρακολουθούνται στενά από το χρηματιστήριο.

Τα συχνά επικριτικά σχόλια και ερωτήσεις από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ σχετικά με τον πληθωρισμό, τα τραπεζικά προβλήματα, τους μελλοντικούς οικονομικούς κινδύνους στις ΗΠΑ και άλλα θέματα όπως τα προβλήματα στον στεγαστικό τομέα των ΗΠΑ και τον εταιρικό δανεισμό θα μπορούσαν να «στριμώξουν» τον Πάουελ και να εκμαιεύσουν μερικές ενδιαφέρουσες δηλώσεις. Κατά τη διάρκεια των ακροάσεων, οι επενδυτές θα πρέπει να αναμένουν αυξημένη αστάθεια στις αγορές μετοχών καθώς και στις αγορές Bitcoin και κρυπτογράφησης.

Τα πιο καταλυτικά μακροοικονομικά δεδομένα αυτή την εβδομάδα θα ανακοινωθούν την Παρασκευή (23/6), όταν θα δημοσιευτεί ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών των ΗΠΑ (PMI) για τον τομέα των υπηρεσιών. Στην πιο πρόσφατη μέτρηση, για τον μήνα Μάιο, διαμορφώθηκε στο 54,9, πάλι κάτω από τις προσδοκίες των ειδικών για 54,1.

Ωστόσο, παρά τις μικρές μειώσεις, ο τομέας των υπηρεσιών συνεχίζει να έχει καλύτερες επιδόσεις από τον μεταποιητικό τομέα των ΗΠΑ. Μόνο εάν η εκτίμηση των αναλυτών για το 54,0 χαθεί σημαντικά, είναι αναμενόμενος αρνητικός αντίκτυπος στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Οι αναλυτές θα το ερμήνευαν αυτό ως ένα μήνυμα «ψύξης» της αμερικανικής οικονομίας. Εν τω μεταξύ, η επίτευξη ή η υπέρβαση της πρόβλεψης θα μπορούσε να αυξήσει την πιθανότητα περαιτέρω μείωσης του πληθωρισμού τους επόμενους μήνες.

Γεγονότα σχετικά με το Bitcoin και γενικότερα τα κρυπτονομίσματα

Εκτός από τη Fed και τα οικονομικά δεδομένα, γεγονότα που σχετίζονται ξεκάθαρα με την αγορά κρυπτογράφησης θα μπορούσαν επίσης να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στις τιμές την ερχόμενη εβδομάδα. Έτσι, πιο θετικά νέα σχετικά με τις διαδικασίες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) κατά των ανταλλακτηρίων κρυπτογράφησης Binance και Coinbase θα μπορούσαν να ωθήσουν τις τιμές προς τα πάνω.

Επιπλέον, αναμένεται η απόφαση της δικαστού Αναλίζα Τόρες στη δικαστική διαμάχη μεταξύ της Ripple Labs και της SEC η οποία θα μπορούσε να γνωστοποιηθεί οποιαδήποτε μέρα. Μια νίκη της Ripple θα μπορούσε να έχει τεράστιες επιπτώσεις για ολόκληρη την αγορά κρυπτονομισμάτων, ειδικά εάν γίνει ιδιαίτερη αναφορά στις συναλλαγές στη δευτερογενή αγορά περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης, όπως το XRP, στην απόφαση.

Τέλος, τα φώτα στρέφονται ακόμα παραπάνω στο Bitcoin τώρα που η BlackRock έχει υποβάλει αίτηση για δικό της spot ETF κι ενώ φημολογείται ότι άλλος ένας οικονομικός «κολοσσός», η Fidelity, θα ακολουθήσει το παράδειγμά της και θα υποβάλει επίσης αίτηση για ένα spot ETF τύπου BlackRock.

κρυπτονομίσματαCrypto
Keywords
Αναζητήσεις
oi-krisimoi-stathmoi-tis-evdomadas-gia-ta-kryptonomismata.htm
Τυχαία Θέματα