Όλα θα κριθούν την Παρασκευή...

Δεν κάνει πίσω ο Πρωθυπουργός. Το δημοψήφισμα είναι πιο δημοκρατικό από τα συμφέροντα των τραπεζιτών.

Δεν κάνει πίσω ο Πρωθυπουργός στις πολιτικές του πρωτοβουλίες, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που διαρρέουν από το έκτακτο υπουργικό Συμβούλιο που είναι σε εξέλιξη. Σύμφωνα με τον Γ. Παπανδρέου, δεν θα αλλάξει ο σχεδιασμός και ο οδικός χάρτης που ανακοίνωσε χθες. Όλα θα

κριθούν την Παρασκευή.

Ο κ. Παπανδρέου φέρεται να δήλωσε ότι "το δημοψήφισμα είναι πιο δημοκρατικό από τα συμφέροντα των τραπεζιτών". Το σύστημα που θίγεται από την ελάφρυνση του χρέους ήταν φυσικό να αντιδράσει λυσσαλέα, ανέφερε. Αυτά είναι συμφέροντα που θέλουν να αποδομήσουν τη συμφωνία των Βρυξελλών.

Ο κ. Παπανδρέου σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, δεν αναφέρθηκε στις σημερινές εξελίξεις με τις ανεξαρτητοποιήσεις, τις δηλώσεις και τις ανακοινώσεις βουλευτών ενώ μέχρι αυτή την ώρα σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, έχουν τοποθετηθεί θετικά στο θέμα του δημοψηφίσματος οι κ.κ. Μπεγλίτης, Παπουτσής, Χρυσοχοΐδης και Ρέππας.


Νωρίτερα το "R" μετέδιδε:


Κινδυνέυει η δεδηλωμένη της κυβέρνησης μετά την ανεξαρτητοποίηση της πρώην υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτού του ΠΑΣΟΚ κυρίας Μιλένας Αποστολάκη και την απειλή παραίτησης από άλλους βουλευτές. Για το απόγευμα έχει προγραμματιστεί έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, αν και νωρίτερα είχε διαρρεύσει ότι επρόκειτο για σύγκληση κυβερνητικής σύσκεψης. Πάντως, για αύριο ο πρωθυπουργός έχει προγραμματίσει να ταξιδέψει στις Κάνες που συνεδριάζει το G 20.

Επιστολή κατέθεσε στον πρωθυπουργό η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Α΄Θεσσαλονίκης Εύα Καϊλή, λέγοντας ότι αν επιμείνει η κυβέρνηση στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, η ίδια θα ανεξαρητοποιηθεί. Παράλληλα ζήτησε σχηματισμό κυβέρνησης σωτηρίας με άλλον πρωθυπουργό.

Παράλληλα, σε πολιτική παρέμβαση μπροστά στις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ωρών αναμένεται να προχωρήσουν οι τρεις υπουργοί που είχαν αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας στα μέσα Οκτωβρίου, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Γιάννης Ραγκούσης.

Νωρίτερα, και σε δηλώσεις του ο κ.Ραγκούσης χαρακτήρισε "μέγα λάθος" τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Πλέον η κυβερνητική παράταξη διαθέτει 152 βουλευτές και αναλυτές δεν αποκλείουν η κυβέρνηση να μην φτάσει καν μέχρι την Παρασκευή που η κυβέρνηση θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και την οποία μετά τις τελευταίες εξελίξεις μπορεί να μην λάβει καν.

Η επιστολή

Από την πλευρά της στην επιστολή της η κυρία Αποστολάκη σημειώνει: «Δεν παραιτούμαι από την εντολή που μου έδωσαν οι συμπολίτες μου, αλλά ανεξαρτητοποιούμαι αποχωρώντας από την ΚΟ του ΠαΣοΚ. Τούτη τη στιγμή έχω χρέος να αντισταθώ σε αυτή τη λαθεμένη πολιτική επιλογή που διχάζει επιχειρώντας ανεπίτρεπτα να υποκαταστήσει τη λαϊκή εντολή και την ίδια στιγμή απειλεί τη βιωσιμότητα της χώρας», υπογραμμίζει.

Η κυρία Αποστολάκη εκφράζει την κατηγορηματική της διαφωνία με την πρωτοβουλία της κ

Keywords
Τυχαία Θέματα