Πάνω από $52.000 το Bitcoin-Σε υψηλό 21 μηνών το Ethereum

Θετικό κλίμα επικρατεί σε γενικές γραμμές στην αγορά κρυπτονομισμάτων τη Δευτέρα (19/2), με τα περισσότερα από τα μεγαλύτερα βάσει κεφαλαιοποίησης να καταγράφουν κέρδη.

Το πρόσφατο ράλι του Bitcoin συνεχίζεται και οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στη θεαματική εισαγωγή των ETF στις ΗΠΑ.

Το υπουργικό συμβούλιο της Ιαπωνίας ενέκρινε ένα νομοσχέδιο που προσθέτει την κρυπτογράφηση στη λίστα των περιουσιακών

στοιχείων που μπορούν να αποκτήσουν τα επενδυτικά κεφάλαια και οι εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων της χώρας, δήλωσε την Παρασκευή το Υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Η Ιαπωνία υπήρξε παγκόσμιος ηγέτης στη διαμόρφωση ενός ρυθμιστικού πλαισίου για τα stablecoins και έχει υποδείξει σχέδια για την προώθηση του Web3, παραμένοντας αυστηρή όσον αφορά στην προστασία των χρηστών. Τον Σεπτέμβριο του 2023, η Nikkei ανέφερε ότι η χώρα σχεδίαζε να χαλαρώσει τους κανόνες για τις εταιρείες VC όσον αφορά τις επενδύσεις σε νεοφυείς επιχειρήσεις κρυπτογράφησης. Τώρα το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την κίνηση, το τροποποιημένο νομοσχέδιο θα εισαχθεί και θα συζητηθεί στην τρέχουσα συνεδρίαση του κοινοβουλίου.

Μετά το σχετικά ήσυχο Σαββατοκύριακο κατά το οποίο το Bitcoin έπεσε ελαφρώς κάτω από τα 51.000 δολάρια, έχει διαγράψει τις περισσότερες απώλειες και επί του παρόντος βρίσκεται ξανά πάνω από τα 52.000 δολάρια. Μάλιστα, έκλεισε την προηγούμενη εβδομάδα με άνοδο άνω των 3.000 δολαρίων.

Η κεφαλαιοποίησή του παραμένει πάνω από 1,020 τρισεκατομμύριο δολάρια, ενώ η κυριαρχία του έναντι των altcoins έχει δεχθεί πλήγμα και έχει πέσει στο 49,2%.

Παρόλα αυτά, τα βλέμματα πέφτουν στο Ethereum, καθώς έχει εκτιναχθεί στην υψηλότερη τιμή του εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, πάνω από 2.900 δολάρια.

«Μπορεί τώρα να είναι καιρός να επικεντρωθούμε στο Εthereum, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα», δήλωσε ο Bernstein. Το Ethereum είναι «πιθανώς το μόνο άλλο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο που ενδέχεται να λάβει έγκριση spot ETF από την SEC», ανέφερε η έκθεση. Ο Bernstein λέει ότι υπάρχει περίπου 50% πιθανότητα έγκρισης Ether spot ETF μέχρι τον Μάιο και σχεδόν σίγουρη πιθανότητα έγκρισης τους επόμενους 12 μήνες.

Το Ether ξεπέρασε το Βitcoin την περασμένη εβδομάδα, κερδίζοντας πάνω από 16% σε επτά ημέρες.

Το Ethereum ανεβαίνει αργά αλλά σταθερά σε αξία τις τελευταίες εβδομάδες, μιμούμενο ίσως την άνοδο του BTC όταν η διαφημιστική εκστρατεία σχετικά με την πιθανή έγκριση των spot ETF Bitcoin ήταν σε έξαρση.

Η κεφαλαιοποίηση της ευρύτερης αγοράς κρυπτονομισμάτων έχει προσθέσει πάνω από 40 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια νύχτα και ξεπερνά τα 2,080 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, το Βitcoin ενισχύεται 0,94% στα 52.170,91 δολάρια, ενώ το Ethereum ανεβαίνει 3,91% στα 2.900,23 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana κερδίζει 1,37% στα 113,09 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει πτώση 0,42% στο 0,62220775 δολάριο.

Το Polkadot πέφτει 0,47% στα 7,74 δολάρια, το Dogecoin κερδίζει 3,00% στο 0,08614086 δολάριο και το Shiba Inu καταγράφει άνοδο 0,39% στο 0,000009739 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

#Bitcoin #ethereum #κρυπτονόμισμα #κρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
pano-apo-52000-to-bitcoin-se-ypsilo-21-minon-to-ethereum.htm
Τυχαία Θέματα