Παπανδρέου: Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί

Η κρίση μας δίνει την ευκαιρία να αλλάξουμε την Ελλάδα και η συμφωνία των Βρυξελλών μας δίνει το χρόνο να το κάνουμε, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο μήνυμά του για τις αποφάσεις της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής.Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η συμφωνία δεν προκαλεί προβλήματα στο τραπεζικό σύστημα και δεν απειλεί τις συντάξεις. «Σε αυτή τη διαδρομή πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, εμείς θα φτιάξουμε
την Ελλάδα, δεν περιμένουμε μάγους ή από μηχανής θεούς» κατέληξε.

Διαπραγματευτήκαμε και καταφέραμε να διαγράψουμε ένα πολύ σημαντικό μέρος του χρέους μας. Οι τράπεζες θα πληρώσουν το μεγαλύτερο κόστος.

Πετύχαμε, όμως, να καλύψουμε τις δανειακές ανάγκες της χώρας

Του χρόνου ελπίζουμε να είναι η πρώτη χρονιά που δεν προστίθενται νέα χρέη στις πλάτες μας».

Επίσης, ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως: «Όταν δουλεύουμε μαζί κατακτάμε τους στόχους μας. Η χθεσινή απόφαση σηματοδοτεί ότι οι εταίροι μας αναγνωρίζουν αυτές τις προσπάθειες, βάζουν και αυτοί πλάτη.

Τώρα που εξασφαλίζουμε τη βιωσιμότητα του χρέους μας, θα είμαστε όλοι μαζί. Εμείς θα φτιάξουμε την Ελλάδα και κανέναν άλλος για εμάς. Για όσους ανησυχούν θέλω να τους καθησυχάσω: Τίποτα δεν θυσιάζει τη δυνατότηταά μας να πάρουμε αποφάσεις».

Αναφερόμενος στο ζήτημα που έχει προκύψει με την εποπτεία της τρόικας, διευκρίνισε: «Εμείς έχουμε την ευθύνη. Το να έχουμε τεχνι9κη στήριξη στη χώρα μας μόνο καλό μπορεί να μας προσφέρει».

Συνάμα, υπογράμμισε: «Η χώρα μας έχει απεριόριστες δυνατότητες. Δεν πρέπει να θάβονται κάτω από ένα σπάταλο και αδιαφανές κράτος, όπως υπήρχε στο παρελθόν. Από εμάς ξεκίνησε αυτό. Θα χρειαστεί τη συμμετοχή όλων για να αλλάξει. Θα φτιάξουμε ένα κράτος δίκαιο που γνωρίζει το ρόλο του και υπηρετεί πιστά το πολίτη».

Ολοκληρώνοντας χαρακτήρισε την κρίση «ευκαιρία», δηλώνοντας: «Η κρίση και αυτή η συμφωνία μας δίνουν την ευκαιρία να κάνουμε μαζί τις μεγάλες αλλαγές που όλοι θέλουμε. Συνεχίζουμε, έχουμε ακόμα πολύ δουλειά Αφού κερδίσαμε αυτή τη μάχη μπορούμε να δημιουργήσουμε μαζί μια εντελώς διαφορετική Ελλάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα