Παρουσία Ζελένσκι το δείπνο Μητσοτάκη στους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων

Άτυπο δείπνο στους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων και της ΕΕ παραθέτει απόψε το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου και, σύμφωνα με πληροφορίες, το παρών θα δώσει και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η άφιξη και η παρουσία του Ουκρανού προέδρου έχει διατηρηθεί μυστική για λόγους ασφαλείας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα φτάσει στις 12 το μεσημέρι στην Αθήνα και θα παραστεί στο δείπνο, ενώ πιθανότατα θα διανυκτερεύσει σε κεντρικό

ξενοδοχείο των Αθηνών.

Ο Ζελένσκι αναμένεται να έχει και κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο οποίος θα έχει έτσι κι αλλιώς μια σειρά από ενδιαφέροντα τετ-α-τετ.

Σε ένα από τα πιο αναμενόμενα, θα έχει διμερή συνάντηση στις 15.00 με τον πρωθυπουργό της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς, στη σκιά των αιματηρών επεισοδίων των Κροατών χούλιγκανς με Έλληνες οπαδούς στη Νέα Φιλαδέλφεια, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ της Κροατίας, ο πρωθυπουργός της χώρας τους αναμένεται να ζητήσει την επιστροφή-απέλαση των συμπατριωτών του που δεν εμπλέκονται στην υπόθεση της δολοφονίας.

Ηχηρή θα είναι η απουσία του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ο οποίος δεν έλαβε πρόσκληση, σε ένα μήνυμα δυσαρέσκειας της ελληνικής κυβέρνησης για την παρατεταμένη κράτηση του δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη.

ΖελένσκιΜητσοτακηςΟυκρανίαΔυτικά Βαλκάνια
Keywords
Αναζητήσεις
parousia-zelenski-to-deipno-mitsotaki-stous-igetes-ton-dytikon-valkanion.htm
Τυχαία Θέματα