ΠΑΣΟΚ για Ασημακοπούλου: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις

21:34 1/3/2024 - Πηγή: Reporter

Ανακοίνωση σχετικά με τις καταγγελίες εκλογέων του εξωτερικού εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, με αφορμή email που απέστειλε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

«Μείζονα ερωτήματα προκύπτουν από τις δημόσιες καταγγελίες εκλογέων εξωτερικού ότι τα email, που δήλωσαν στις ελληνικές διπλωματικές αρχές ανά την υφήλιο για τις εθνικές εκλογές,

χρησιμοποιήθηκαν χωρίς τη συγκατάθεσή τους από την ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, προκειμένου να διανείμει προεκλογικό υλικό, κατά πιθανή παραβίαση του Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR)», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, «η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις πως διέρρευσαν προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας, που είχε το υπουργείο εσωτερικών στην κατοχή του και κατά πάγια τακτική είναι απόρρητα όταν δημοσιοποιούνται οι εκλογικοί κατάλογοι».

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ με δική του ανακοίνωση χαρακτήρισε ως «δώρο» της κυβέρνησης τα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων του εξωτερικού​. «Στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποδήμων Ελλήνων ανά την υφήλιο, από την Αμερική έως την Ιαπωνία, παρελήφθησαν σήμερα μηνύματα από την ευρωβουλευτή της ΝΔ κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου στο πλαίσιο της προσωπικής προεκλογικής της καμπάνιας εν όψει των Ευρωεκλογών», σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

Για «επίθεση λάσπης» κάνει λόγο η ευρωβουλευτής της ΝΔ. «Θεωρίες συνομωσίας που συσχετίζουν τις εγγραφές για την επιστολική ψήφο με την προσωπική μου δράση, έχουν σκοπό να με χρησιμοποιήσουν για να πλήξουν το θεσμό της επιστολικής ψήφου, της θεσμικής μεταρρύθμισης που θεσπίστηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τελικά μόνο με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας», αναφέρει η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

#ΠΑΣΟΚ_ΚΙΝΑΛ #Άννα_Μισέλ_Ασημακοπούλου #email #Έλληνες_του_εξωτερικού #εκλογικοί_κατάλογοι
Keywords
Αναζητήσεις
pasok-gia-asimakopoulou-i-kyvernisi-ofeilei-na-dosei-exigiseis.htm
Τυχαία Θέματα