Πειρατές κατέλαβαν δανέζικο πλοίο στον Κόλπο της Γουινέας

Όπως ανακοίνωσε σήμερα (28/3) εκπρόσωπος της δανέζικης ναυτιλιακής εταιρίας Monjasa πειρατές έχουν καταλάβει εδώ και τρεις ημέρες πλοίο της στον Κόλπο της Γουινέας και όλοι οι δίαυλοι επικοινωνίας έχουν διακοπεί.

Το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς πετρελαίου και χημικών με σημαία Λιβερίας «Monjasa Reformer» δέχθηκε επίθεση το Σάββατο (25/3), σε απόσταση περίπου 140 χιλιομέτρων δυτικά του λιμανιού Πουάντ-Νουάρ του Κονγκό. Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος της ναυτιλιακής,

16 μέλη του πληρώματος έχουν καταφύγει σε «δωμάτιο πανικού» στο δεξαμενόπλοιο.

Το σκάφος διαχειρίζεται η Montec Ship Management, με έδρα το Ντουμπάι, η οποία ανήκει στην Monjasa.

Η Montec ειδοποιήθηκε από το πλήρωμα ότι πειρατές είχαν επιβιβαστεί στο τάνκερ με την εταιρεία να συνεργάζεται με όλες τις αρμόδιες ναυτικές αρχές στην περιοχή.

«Τα κανάλια επικοινωνίας επί του σκάφους είναι προς το παρόν εκτός λειτουργίας και εργαζόμαστε με τις τοπικές αρχές για να δημιουργήσουμε επικοινωνία για να κατανοήσουμε την κατάσταση στο πλοίο και να παρέχουμε όλη την υποστήριξη που χρειάζεται το πλήρωμα για να ξεπεράσει αυτά τα φρικτά γεγονότα», αναφέρει επίσης η Monjasa στη δήλωση της.

«Η Monjasa θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με την Montec Ship Management και τις αρχές κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης κατάστασης. Όλες μας οι σκέψεις είναι με το πλήρωμα και τους συγγενείς τους αυτές τις ώρες».

Να σημειωθεί ότι το 2022 καταγράφηκε μείωση των περιστατικών πειρατείας στον Κόλπο της Γουινέας σε 19 από 35 το 2021, σύμφωνα με το Διεθνές Ναυτιλιακό Γραφείο ICC.

{https://twitter.com/EosRisk/status/1639909205762088960}

Πειρατέςπειρατεία στη ναυτιλίαΔΑΝΕΖΙΚΟ ΠΛΟΙΟρεσάλτοΚόλπος Γουινέας
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα