Περιζήτητο το Bitcoin-Περισσότερες ενεργές διευθύνσεις από τον Νοέμβριο του 2021

08:56 2/5/2023 - Πηγή: Reporter

Οι ενεργές διευθύνσεις Bitcoin έχουν ξεπεράσει τα επίπεδα που παρατηρήθηκαν τον Νοέμβριο του 2021, υποδηλώνοντας ότι η ζήτηση για το δημοφιλές κρυπτονόμισμα αυξάνεται.

Όπως επεσήμανε αναλυτής σε ανάρτηση στο CryptoQuant, υπήρχαν ανησυχίες τον Φεβρουάριο ότι η μέτρηση δεν παρουσίαζε σημαντική ανάπτυξη. Οι «ενεργές διευθύνσεις» είναι ένας δείκτης που μετρά τον ημερήσιο συνολικό αριθμό διευθύνσεων Bitcoin που συμμετέχουν σε κάποια δραστηριότητα συναλλαγών στο blockchain.

Φυσικά, διευκρινίζει το Bitcoinist, αυτή η μέτρηση αφορά τόσο τους αποστολείς όσο

και τους δέκτες. Περιλαμβάνει επίσης μόνο μοναδικές διευθύνσεις, πράγμα που σημαίνει ότι όλες οι διευθύνσεις που πραγματοποιούν επαναλαμβανόμενες συναλλαγές υπολογίζονται μόνο μία φορά. Εξαιτίας αυτού, η μέτρηση μπορεί να δώσει μια ιδέα για τον αριθμό των χρηστών που χρησιμοποιούν το blockchain καθημερινά.

Όταν η τιμή αυτού του δείκτη είναι υψηλή, σημαίνει ότι πολλές διευθύνσεις πραγματοποιούν μεταφορές στο δίκτυο τη δεδομένη στιγμή. Μια τέτοια τάση υποδηλώνει ότι στο blockchain παρατηρείται επί του παρόντος μεγάλη κινητικότητα.

Από την άλλη πλευρά, οι χαμηλές τιμές υποδηλώνουν ότι η δραστηριότητα του δικτύου είναι χαμηλή. Αυτή η τάση μπορεί να υποδεικνύει ότι το γενικό ενδιαφέρον για το κρυπτονόμισμα είναι χαμηλό μεταξύ των επενδυτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικά γεγονότα για την αγορά, όπως η κατάρρευση κάποιου ανταλλακτηρίου, κάνουν πολλούς χρήστες να ενεργοποιούνται, καθώς σπεύδουν να πουλήσουν τα νομίσματά τους για να μειώσουν τις απώλειές τους. Ένα παράδειγμα αυτού που συμβαίνει μπορεί να φανεί στο γράφημα κατά τη διάρκεια της κατάρρευσης της FTX τον Νοέμβριο του 2022.

Ένα παρόμοιο αποτέλεσμα παρατηρείται συνήθως με τα ράλι, αλλά η άνοδος των τιμών που ξεκίνησε φέτος συνοδεύτηκε αρχικά από μικρή αύξηση στις ενεργές διευθύνσεις. Αυτό δημιούργησε ανησυχίες σχετικά με τη βιωσιμότητα του ράλι, καθώς όλες οι εκτεταμένες διακυμάνσεις τιμών απαιτούσαν ιστορικά μεγάλη καθημερινή κινητικότητα για να συνεχιστεί η τάση.

Τελευταία, ωστόσο, κατέστη σαφές ότι ο δείκτης σημείωσε κάποια σταθερή, σταδιακή αύξηση, υποδηλώνοντας ότι το εμπορικό ενδιαφέρον για το περιουσιακό στοιχείο αυξάνεται αργά αλλά σταθερά.

BitcoinΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣκρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα