Πετρέλαιο: «Εκτόξευση» στα 100 δολάρια πριν το 2024 αναμένουν αναλυτές

Στο υψηλότερο επίπεδό τους έφτασαν αυτή την εβδομάδα οι τιμές του πετρελαίου, με τον «μαύρο χρυσό» να αναμένεται να φτάσει στα 100 δολάρια το βαρέλι πριν το 2024.

Το ράλι τιμών έρχεται στον απόηχο της επέκτασης των περικοπών στην παραγωγή μέχρι τα τέλη του έτους που ανακοίνωσαν στις αρχές Σεπτεμβρίου Ριάντ και Μόσχα.

Σύμφωνα με το CNBC, οι αναλυτές της Bank of America

εκτιμούν ότι οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν σύντομα να ξεπεράσουν τα 100 δολάρια. «Εάν ο ΟΠΕΚ+ συνεχίσει τις περικοπές της προσφοράς μέχρι το τέλος του έτους με φόντο το θετικό περιβάλλον ζήτησης της Ασίας, πιστεύουμε ότι οι τιμές του Brent θα μπορούσαν να εκτιναχθούν πάνω από 100 δολάρια/βαρέλι πριν από το 2024».

Παράλληλα, η πετρελαϊκή PVM «βλέπει» πως ένα άλμα προς το ορόσημο των 100 δολαρίων ήταν «εύλογο», επικαλούμενη τους περιορισμούς στην παραγωγή από τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία αλλά και τη ελλείψεις ντίζελ στην Ευρώπη με φόντο τη διεθνή αύξηση των επιτοκίων.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας προειδοποίησε πάντως την Τετάρτη ότι οι περιορισμοί παραγωγής πιθανότατα θα οδηγήσουν σε «σημαντικό έλλειμμα της αγοράς» μέχρι το τέταρτο τρίμηνο, ενώ η JPMorgan, υπολογίζει ότι η τιμή του πετρελαίου θα διαπραγματευτεί σε ένα εύρος από 80 έως 100 δολάρια βραχυπρόθεσμα.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΤιμέςΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣbrent
Keywords
Αναζητήσεις
petrelaio-ektoxefsi-sta-100-dolaria-prin-to-2024-anamenoun-analytes.htm
Τυχαία Θέματα
Πετρέλαιο, Εκτόξευση, 100, 2024,petrelaio, ektoxefsi, 100, 2024