Πιο… δεκτικοί στα κρυπτονομίσματα οι εργαζόμενοι χωρών με ασταθείς οικονομίες

11:13 2/8/2022 - Πηγή: Reporter

Οι κάτοικοι σε χώρες με ασταθείς οικονομίες είναι πιο πιθανό να λαμβάνουν τις αμοιβές τους από την εργασία τους σε κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με την παγκόσμια πλατφόρμα προσλήψεων Deel.

Στην έρευνα «State of Global Hiring», η εταιρεία διαπίστωσε ότι παρά τη bear market του 2022, τα κρυπτονομίσματα αντιπροσώπευαν το 5% όλων των παγκόσμιων πληρωμών που αποσύρονταν από την πλατφόρμα κάθε μήνα, από 2%

το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι κάτοικοι σε χώρες με ασταθείς οικονομίες και ασθενέστερα νομίσματα ήταν πιο πιθανό να δεχθούν τις πληρωμές τους σε κρυπτονομίσματα. Αυτές περιελάμβαναν χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής).

Οι αναλήψεις κρυπτονομισμάτων στην περιοχή της Λατινικής Αμερικής αντιπροσώπευαν το 67% του συνόλου, με τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής στο 24%. Εκείνες από την περιοχή της Βόρειας Αμερικής αντιπροσώπευαν μόλις το 7% του συνόλου για πληρωμές σε κρυπτονομίσματα. Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού ήταν ακόμη χαμηλότερα, με μόλις 2%.

Όσον αφορά τον τύπο περιουσιακού στοιχείου, το Bitcoin παρέμεινε το κρυπτονόμισμα της επιλογής τους, αποτελώντας το 47% του συνόλου. Η δεύτερη επιλογή για πληρωμές ήταν το Circle's USD Coin με 29%, ακολουθούμενο από τον Ethereum με 14%.

«Από ό,τι έχουμε δει, η πληρωμή σε κρυπτονομίσματα είναι πιο ελκυστική για τρεις κύριες ομάδες ανθρώπων: εκείνους που το χρησιμοποιούν ως εργαλείο για να αντισταθμίσουν την αστάθεια του τοπικού νομίσματος, εκείνους που συναλλάσσονται με παλιά τοπικά τραπεζικά συστήματα που μπορούν να επιβραδύνουν τη μισθοδοσία και εκείνους που προσθέτουν κάποιο κρυπτονόμισμα στο επενδυτικό τους χαρτοφυλάκιο. Η πλειοψηφία των αναλήψεων κρυπτονομισμάτων στην πλατφόρμα μας προέρχεται από τη Λατινική Αμερική και τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, κάτι που πιθανότατα οφείλεται στις δύο πρώτες περιπτώσεις», εξηγεί ο Σάνον Καράκα της Deel.

Η Deel μελέτησε δεδομένα από περισσότερες από 100.000 διασυνοριακές συμβάσεις εργαζομένων στην πλατφόρμα μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου 2022. Η εταιρεία βοηθά τις επιχειρήσεις να προσλαμβάνουν και να πληρώνουν άτομα σε διάφορες χώρες. Σημείωσε ότι η Λατινική Αμερική βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των περιοχών που προσλαμβάνουν διεθνώς.

Ο αυξανόμενος πληθωρισμός προκαλεί ανησυχία σε πολλές χώρες στην περιοχή της Λατινικής Αμερικής, με τις Βενεζουέλα, Αργεντινή, Χιλή, Βραζιλία και Παραγουάη να καταγράφουν διψήφιο πληθωρισμό.

κρυπτονομίσματαέρευνα
Keywords
Τυχαία Θέματα