«Ποδαρικό» με 30άρια και αφρικανική σκόνη κάνει ο Απρίλιος

Σε ρυθμούς που θυμίζουν… καλοκαίρι κινείται τις τελευταίες ημέρες ο καιρός, με την θερμοκρασία να «αγγίζει» τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Πολλή ζέστη και αφρικανική σκόνη είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα. Ο υδράργυρος, δε, έχει «σκαρφαλώσει» σε τέτοια επίπεδα που ο κόσμος ξεχύθηκε στις παραλίες για να πάρει «ανάσα δροσιάς», ενώ οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι ειδικοί, η ζέστη και η ξηρασία που προκαλεί η κλιματική αλλαγή πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή κυρίως από τις ευπαθείς ομάδες. Σε συνδυασμό με την αφρικανική σκόνη δημιουργείται ένα «εκρηκτικό κοκτέιλ» για τον οργανισμό.

Ο καιρός, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά, θα είναι χωρισμένος σε δύο κύματα ζέστης. Όπως αναφέρει στο Star, το πρώτο θα έρθει Δευτέρα - Τρίτη, ενώ το δεύτερο θα κάνει την εμφάνισή του από Παρασκευή και θα διαρκέσει και όλο το επόμενο Σαββατοκύριακο. Αυτή την περίοδο, η θερμοκρασία της θάλασσας είναι ανεβασμένη κατά δύο βαθμούς Κελσίου.

Αύριο θα σημειωθούν νοτιάδες, οι οποίοι θα ανεβάσουν τοπικά τη θερμοκρασία με τον υδράργυρο να αγγίζει και τους 30. Η αφρικανική σκόνη θα διατηρηθεί ως την Τρίτη, οπότε κι έρχονται βοριάδες για να καθαρίσουν την ατμόσφαιρα.

Νέο ρεκόρ Μαρτίου για την υψηλότερη θερμοκρασία

Πολύ υψηλές μέγιστες θερμοκρασίες σημειώθηκαν την Κυριακή (31/3) στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας σύμφωνα με παρατηρήσεις του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η υψηλότερη θερμοκρασία σημειώθηκε στον μετεωρολογικό σταθμό στη Λιβαδειά και ήταν ίση με 29,8 βαθμούς Κελσίου, σπάζοντας το χθεσινό ρεκόρ για τον μήνα Μάρτιο (από το 2009 που λειτουργεί ο σταθμός).

Αξιοσημείωτο επίσης αποτελεί το γεγονός ότι 143 σταθμοί του δικτύου ξεπέρασαν τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο χάρτης που ακολουθεί παρουσιάζει τις 8 υψηλότερες θερμοκρασίες που καταγράφησαν από το δίκτυο των σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

#meteo #υψηλές_θερμοκρασίες #καύσωνας
Keywords
Αναζητήσεις
podariko-me-30aria-kai-afrikaniki-skoni-kanei-o-aprilios.htm
Τυχαία Θέματα