Ποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων πρέπει να ανοίξουν νέο ΚΑΔ για Airbnb

Μία σημαντική αλλαγή για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που τα αξιοποιούν σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης προωθεί η ΑΑΔΕ. Όσοι φορολογούμενοι διαθέτουν τρία ή περισσότερα ακίνητα για βραχυχρόνια μίσθωση υποχρεούνται να αποκτήσουν ή να προσθέσουν νέο ΚΑΔ.

Με βάση το νέο φορολογικό καθεστώς, η συγκεκριμένη κατηγορία ιδιοκτητών θα πρέπει να κάνει έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας με βάση τον ΚΑΔ:

· 55.20.11.06 Υπηρεσίες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων μέσω των ψηφιακών πλατφορμών στο πλαίσιο

της οικονομίας του διαμοιρασμού

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει πλέον να καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές, τέλος επιτηδεύματος και ΦΠΑ, ενώ το φορολογητέο εισόδημά τους για το 2024 θα υπολογισθεί με βάση τα τεκμήρια που ισχύουν για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Η ΑΑΔΕ σχεδιάζει να προχωρήσει σε μία σειρά από διασταυρώσεις ανάμεσα στα ΑΦΜ ιδιοκτητών, στους Αριθμούς Ταυτότητας Ακινήτου (ΑΤΑΚ) και στα μητρώα στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων. Βασικός στόχος είναι να εντοπιστούν όσοι ενοικιάζουν πάνω από δύο ακίνητα με βραχυχρόνια μίσθωση και δεν έχουν γυρίσει το ΑΦΜ τους σε επαγγελματικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, τρία ή περισσότερα ακίνητα έχουν 7.440 φυσικά πρόσωπα και αντιστοιχούν σε 30.329 ακίνητα.

Επιπλέον, όλοι οι ιδιοκτήτες ή διαχειριστές ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης, ιδιώτες ή νομικά πρόσωπα, ανεξαρτήτως του αριθμού των ακινήτων, υπόκεινται πλέον σε Τέλος Διαμονής Παρεπιδημούντων και σε Τέλος Ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση.

#ακίνητα #μισθώσεις #Airbnb #βραχυχρόνια_μίσθωση
Keywords
Αναζητήσεις
poioi-idioktites-akiniton-prepei-na-anoixoun-neo-kad-gia-airbnb.htm
Τυχαία Θέματα
Ποιοι, ΚΑΔ, Airbnb,poioi, kad, Airbnb