Ποιος φοβάται περισσότερο τον Κασσελάκη;

Εν αναμονή της διαφαινόμενης επιβεβαίωσης της νίκης του Κασσελάκη την ερχόμενη Κυριακή και της ανάδειξης του σε πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι σαφές ότι εμφανίζεται μία νέα παράμετρος στο πολιτικό παιχνίδι, με πολλές και διαφορετικές παρενέργειες και παράπλευρες απώλειες.

Κατ' αρχάς, μία εκκρεμότητα

σημαντική είναι αν θα παραμείνει ενιαίος ο ΣΥΡΙΖΑ ή αν θα διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη - ή μάλλον ούτε καν σε αυτά, αφού το ρεύμα Κασσελάκη ουδεμία σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ έχει και είναι μάλλον αποτέλεσμα των αλλοπρόσαλλων μεταλλάξεων, που περιέλαβαν τα πάντα, από τους μανιακούς πρασινοφρουρούς του ’80, έως τους έξαλλους ΑΝΕΛίτες και τον… ναύαρχο Αποστολάκη.

Το γεγονός ότι η Αχτσιόγλου δεν αποσύρεται από τη κούρσα, είναι μία ασφαλής ένδειξη για το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει δύο (τουλάχιστον) κομμάτια και μάλλον σύντομα.

Από εκεί και πέρα, μένει να φανεί τι δυναμική θα δημιουργήσει η εξέλιξη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, πώς αυτή θα καταγραφεί στις αυτοδιοικητικές εκλογές και κυρίως στις ευρωεκλογές.

Και πάντως, αν κάποιος αυτή τη στιγμή πρέπει να ανησυχεί δεν είναι η κυβέρνηση, που εξακολουθεί να έχει και το μαχαίρι και το πεπόνι, αλλά το ΠαΣοΚ, που βλέπει την εξέλιξη στο χώρο της Κεντροαριστεράς να συντελείται μάλλον ερήμην του…

Keywords
Τυχαία Θέματα