Πώς κινήθηκαν στο δ’ τρίμηνο οι Goldman Sachs- Morgan Stanley

Καλύτερα των προβλέψεων των αναλυτών ήταν τα οικονομικά αποτελέσματα της Goldman Sachs, με στήριξη από τα καλύτερα από τα αναμενόμενα έσοδα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.

Η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη 2,01 δισ. δολαρίων, ή 5,48 δολαρίων ανά μετοχή για το τελευταίο τρίμηνο, σε σύγκριση με τα 1,33 δισ. δολάρια ή 3,32 δολάρια ανά μετοχή έναν χρόνο νωρίτερα.

Τα έσοδα από συναλλαγές μετοχών της Goldman αυξήθηκαν

κατά 26% το δ' τρίμηνο. Τα έσοδα από τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και περιουσίας αυξήθηκαν επίσης κατά 23%, στα 4,39 δισ. δολάρια, βοηθούμενα από τα κέρδη από επενδύσεις σε μετοχές και χρέος.

Οι προμήθειες της επενδυτικής τραπεζικής μειώθηκαν κατά 12% σε σύγκριση με πέρυσι, στα 1,65 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς η μείωση των συγχωνεύσεων και εξαγορών (M&A) αντιστάθμισε τα κέρδη από την πώληση χρέους και μετοχών.

Τα έσοδα από τις συναλλαγές σταθερού εισοδήματος, νομισμάτων και εμπορευμάτων (FICC) μειώθηκαν κατά 24% λόγω της αδυναμίας των προϊόντων επιτοκίου και των νομισμάτων, που οδήγησε σε μείωση των κερδών από προϊόντα στεγαστικών δανείων.

Από την άλλη πλευρά, υποχώρησαν τα κέρδη της Morgan Stanley το τέταρτο τρίμηνο του 2023, με χτύπημα από τις εφάπαξ επιβάρυνση που συνδέεται με την ειδική αξιολόγηση του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Καταθέσεων Ασφαλείας (Federal Deposit Insurance Corporation).

Τα καθαρά κέρδη της τράπεζας μειώθηκαν σε 1,5 δισ. δολάρια ή 85 σεντς ανά μετοχή στο τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, έναντι 2,2 δισ. δολαρίων ή 1,26 δολαρίων ανά απομειωμένη μετοχή την ίδια περίοδο πέρυσι. Τα κέρδη από δραστηριότητες επενδυτικής τραπεζικής αυξήθηκαν κατά 5% στο τρίμηνο σε ετήσια βάση.

#ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ_ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ #τέταρτο_τρίμηνο
Keywords
Αναζητήσεις
pos-kinithikan-sto-d-trimino-oi-goldman-sachs--morgan-stanley.htm
Τυχαία Θέματα