Πούτιν: Η «αποστρατιωτικοποίηση» της Ουκρανίας βασική προϋπόθεση ειρήνης

Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στο τέλος κάθε χρόνου έδωσε την Πέμπτη (14/12) ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ασφαλώς έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι θέσεις που ανέπτυξε για το ουκρανικό και πώς θα μπορούσε να τελειώσει ο πόλεμος.

Ο Ρώσος πρόερος δήλωσε πως η Ρωσία θα συνεχίσει με τον πόλεμό της στην Ουκρανία, εκτός αν το Κίεβο κάνει μια συμφωνία που θα λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες ασφαλείας της Μόσχας, προσθέτοντας πως οι στόχοι της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» θα εκπληρωθούν σε κάθε περίπτωση.

Οι προϋποθέσεις για ειρήνη

Οι βασικοί στόχοι της Ρωσίας, είπε ο Πούτιν, παραμένουν η «αποναζιστικοποίηση», η «αποστρατιωτικοποίηση» και η εξασφάλιση της ουδετερότητας της Ουκρανίας.

«Θα υπάρξει ειρήνη όταν επιτύχουμε τους στόχους μας», δήλωσε ο 71χρονος Ρώσος Πρόεδρος ο οποίος πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος.

«Όσο για την αποστρατιωτικοποίηση, αν (οι Ουκρανοί) δεν θέλουν να έρθουν σε μια συμφωνία, τότε είμαστε αναγκασμένοι να λάβουμε άλλα μέτρα, περιλαμβανομένων στρατιωτικών. Είτε θα έχουμε μια συμφωνία, θα συμφωνήσουμε σε ορισμένες παραμέτρους (για το μέγεθος και τη δύναμη του στρατού της Ουκρανίας)... ή θα το επιλύσουμε κι αυτό με τη βία. Αυτό είναι για το οποίο αγωνιζόμαστε» ξεκαθάρισε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος απέκλεισε επίσης ένα νέο κύμα επιστράτευσης λέγοντας πως δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή.

#Πουτιν #Ουκρανία #Ρωσία #ειρήνη
Keywords
Αναζητήσεις
poutin-i-apostratiotikopoiisi-tis-oukranias-vasiki-proypothesi-eirinis.htm
Τυχαία Θέματα