Προανάκριση για τη διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ

Από το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι σχετικά με καταγγελία που έγινε στο Τμήμα Ασφάλειας Ακροπόλεως, η οποία αφορά σε διάρρηξη σε χώρους όπου στεγάζεται η Διεύθυνση εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών, την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Όπως επισημαίνει η ΕΛΑΣ, για την υπόθεση έχει

ενημερωθεί ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ για τα αποτελέσματα των ερευνών θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο ίδιος ο διευθυντής εκλογών της κεντρικής υπηρεσίας του ΥΠΕΣ είπε ότι από τις 2 παρά 20 χθες το μεσημέρι έως τις 2 και 10 (δηλαδή διάστημα 30 λεπτών) που βρισκόταν στο κεντρικό κτίριο του Υπουργείου στην οδό Σταδίου και κανείς άλλος δε ήταν μέσα στο γραφείο, έγινε η διάρρηξη, όπως ενημερώθηκε από συναδέλφισσά του. Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι η κλειδαριά και το πλαίσιο της πόρτας του γραφείου του ήταν σπασμένα.

Ο ίδιος φέρεται να δήλωσε στις Αρχές ότι δεν γνωρίζει αν από το εσωτερικό του γραφείου έχει αφαιρεθεί κάτι ενώ κατέθεσε ότι στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του γραφείου υπάρχουν σημαντικά δημόσια έγγραφα , τα οποία φοβάται μην έχουν αντιγραφεί ή έχουν αλλοιωθεί.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί και έκαναν έρευνα για δακτυλικά αποτυπώματα.

#ΕΛΑΣ #υπουργείο_εσωτερικών #διάρρηξη #ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ_ΕΚΛΟΓΩΝ
Keywords
Αναζητήσεις
proanakrisi-gia-ti-diarrixi-sti-diefthynsi-eklogon-tou-ypes.htm
Τυχαία Θέματα