Προειδοποίηση ειδικών: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να εξαφανίσει την ανθρωπότητα

Στην εξαφάνιση της ανθρωπότητας θα μπορούσε να οδηγήσει η τεχνητή νοημοσύνη, σύμφωνα με τις απόψεις των ειδικών, μεταξύ των οποίων και οι επικεφαλής της OpenAI και του Google Deepmind.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC, δεκάδες ειδικοί υποστήριξαν σε κοινή τους δήλωση ότι «ο μετριασμός του κινδύνου εξαφάνισης από την τεχνητή νοημοσύνη θα πρέπει να αποτελέσει παγκόσμια προτεραιότητα μαζί με άλλους κινδύνους κοινωνικής κλίμακας, όπως οι πανδημίες και ο πυρηνικός

πόλεμος».

Αν και για κάποιους αυτή η δήλωση μοιάζει υπερβολική, φαίνεται πως την υποστηρίζουν τόσο ο Σαμ Άλτμαν, διευθύνων σύμβουλος της OpenAI που κατασκευάζει το ChatGPT, ο Ντέμις Χάσαμπις, διευθύνων σύμβουλος της Google DeepMind και ο Ντάριο Αμοντέι της Anthropic.

Ο Τζέφρι Χίντον, ο οποίος είχε προειδοποιήσει νωρίτερα για τους κινδύνους από την υπερ-ευφυή τεχνητή νοημοσύνη, υποστήριξε επίσης τη δήλωση, ενώ την ίδια κατεύθυνση ακολούθησε και ο Γίοσουα Μπέντζιο, καθηγητής πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ.

Ωστόσο, ο καθηγητής Λε Κουν, ο οποίος εργάζεται στη Meta, δήλωσε ότι αυτές οι αποκαλυπτικές προειδοποιήσεις είναι υπερβολικές σε αντίθεση με τους δύο συνοδοιπόρους του. Πολλοί άλλοι εμπειρογνώμονες πιστεύουν ομοίως ότι οι φόβοι ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα εξαφανίσει την ανθρωπότητα είναι μη ρεαλιστικοί.

τεχνητή νοημοσύνηBBCανθρωπότηταCHATGPT
Keywords
Αναζητήσεις
proeidopoiisi-eidikon-i-techniti-noimosyni-borei-na-exafanisei-tin-anthropotita.htm
Τυχαία Θέματα