Προσπάθειες ανάκαμψης στη Wall Street μετά τις χθεσινές απώλειες

Άνοδο σημειώνει στη σημερινή συνεδρίαση (14/2) η Wall Street, σε μία προσπάθεια περιορισμού των απωλειών της τελευταίας συνεδρίασης.

Ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 0,14% στις 38.327,59 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 κερδίζει 0,59% στις 4.982,59 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite σημειώνει άνοδο 0,76% στις 15.774,32 μονάδες.

Η μετοχή της Lyft πραγματοποίησε άλμα 35,82% μετά την ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων τριμήνου, ενώ η Airbnb υποχωρεί κατά 4,04%, παρά το γεγονός πως ξεπέρασε

τις προσδοκίες, όσον αφορά τα έσοδα του τελευταίου τριμήνου.

Η συνεδρίαση της Τετάρτης ακολουθεί μία μέρα στην οποία ο Dow Jones έχασε περισσότερο από 1%, σημειώνοντας τη χειρότερη απόδοσή του από τον Μάρτιο του 2023. Ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite έχασαν επίσης περισσότερο από 1%. Το sell-off υποκίνησε η μέτρηση του πληθωρισμού, καθώς έφερε νέες ανησυχίες για καθυστέρηση της μείωσης των επιτοκίων της Fed.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή, τον Ιανουάριο, αυξήθηκε κατά 0,3% σε μηνιαία βάση και κατά 3,1% σε ετήσια βάση. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε σχετική δημοσκόπηση του Dow Jones προέβλεπαν αύξηση 0,2% σε μηνιαία βάση και 2,9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Αν και η έκθεση του ΔΤΚ του Ιανουαρίου πιθανόν να μετατοπίσει τις μειώσεις επιτοκίων στο δεύτερο εξάμηνο του 2024 -έναντι των αρχικών προσδοκιών για έναρξη των μειώσεων από τον Μάρτιο- το ράλι της αγοράς δεν έχει τελειώσει, σύμφωνα με αναλυτές. Αντιθέτως, η χθεσινή πτώση επιτρέπει την καλύτερη αποτίμηση των μετοχών, σε συμφωνία με τα θεμελιώδη μεγέθη.

#Wall_Street #nyse #ανάκαμψη
Keywords
Τυχαία Θέματα