Προβάδισμα των πωλητών στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Σε ήπια πτωτικό έδαφος ξεκίνησε η συνεδρίαση της Δευτέρας (11/3) στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους πωλητές να ανεβάζουν «στροφές» όσο περνά η ώρα. Τα οικονομικά αποτελέσματα των εισηγμένων παραμένουν στο επίκεντρο, όπως επίσης και οι αξιολογήσεις των διεθνών οίκων, με τη Moody’s να παίρνει την ερχόμενη Παρασκευή (15/3) την «σκυτάλη» από την DBRS.

Το Χ.Α. προέρχεται από το έβδομο διαδοχικό ανοδικό του πενθήμερο, μετρώντας μόλις μία εβδομάδα απωλειών εντός του 2024. Ο Γενικός Δείκτης παραμένει κοντά στα υψηλά 13ετίας, καθώς οι επενδυτές δεν αφήνουν περιθώρια για ισχυρή

διόρθωση στο ταμπλό.

Σήμερα, μία περαιτέρω πτώση αποτρέπουν οι τραπεζικές μετοχές, με την Εθνική Τράπεζα να ηγείται της ανόδου μία μέρα πριν ανακοινώσει τα οικονομικά της μεγέθη, αλλά κυρίως τις προβλέψεις της για το μέρισμα. Σε σχετικές γνωστοποιήσεις έχουν προβεί ήδη οι υπόλοιπες συστημικές τράπεζες, ωστόσο εκκρεμεί η έγκριση από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές (SSM) όσον αφορά την χρηματική διανομή προς τους μετόχους.

Στις σημερινές συναλλαγές του Χ.Α., ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,38% στις 1.421,66 μονάδες, ο FTSE 25 κινείται πτωτικά κατά 0,35% στις 3.446,15 μονάδες, ο Mid Cap χάνει 0,39% στις 2.425,64 μονάδες, ενώ αντίθετα ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,09% στις 1.231,80 μονάδες.

Ο τζίρος ανέρχεται στα 23,6 εκατ. ευρώ, με σχεδόν τα μισά (10,6 εκατ. ευρώ) να αφορούν τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς. Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς διαμορφώνεται στα 98,1 δισ. ευρώ.

Δείτε εδώ τις μετοχές με τις ισχυρότερες μεταβολές στο ταμπλό

#Χρηματιστήριο_Αθηνών
Keywords
Τυχαία Θέματα