Πυρκαγιά σε πολυκατοικία στη Βαλένθια: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών

Στους 10 αυξήθηκαν οι νεκροί από την πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης (22/2) σε 14ώροφο κτίριο στην πόλη Βαλένθια της Ισπανίας, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η δήμαρχος Μαρία Χοσέ Καταλά.

Νωρίτερα, η Μαρία Χοσέ Καταλά είπε ότι υπάρχουν από 9 έως 15 άτομα που δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη, σύμφωνα με το Reuters.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης αναζητούν έως και 15 άτομα που αγνοούνται μετά την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυκατοικία 14 ορόφων στη Βαλένθια

της ανατολικής Ισπανίας, σκοτώνοντας τουλάχιστον πέντε άτομα και τραυματίζοντας περισσότερα από δώδεκα.

Εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με το πόσοι άνθρωποι βρίσκονταν στο κτίριο τη στιγμή της πυρκαγιάς, τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης επικαλέστηκαν την Παρασκευή τις τοπικές αρχές λέγοντας ότι έχουν ανασυρθεί πέντε πτώματα, με ένα παιδί δύο ετών και ένα μωρό δύο μηνών μεταξύ των αγνοουμένων.

Παρά το γεγονός πως η φωτιά έχει πλέον σβήσει οι θερμοκρασίες εντός του κτιρίου είναι πολύ υψηλές με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι πυροσβέστες να μπουν μέσα και να ερευνήσουν για τους αγνοούμενους. Μεταξύ των αγνοούμενων είναι και μια τετραμελής οικογένεια, εκ των οποίων ένα αγοράκι τριών ετών και ένα κοριτσάκι 15 ημερών, σύμφωνα με τοπικές αναφορές.

Ένας ασφαλιστής δήλωσε ότι μπορεί να εξαπλώθηκε τόσο γρήγορα λόγω της χρήσης πλαστικού υλικού στην πρόσοψη, ένα σχόλιο που ξύπνησε μνήμες από τη φονική πυρκαγιά στον πύργο Γκρένφελ στο Λονδίνο το 2017.

Η Βαλένθια κήρυξε τριήμερο πένθος στη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους.

Η πυρκαγιά πήρε τρομακτικές διαστάσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, βρέθηκε στη Βαλένθια και εξέφρασε την αλληλεγγύη του στις οικογένειες των θυμάτων.

«Εκ μέρους της Κυβέρνησης θέλω να μεταφέρω την αλληλεγγύη, τη στοργή και τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων. Θέλω να ευχαριστήσω τους δημοσίους υπαλλήλους για το εξαιρετικό έργο τους, ρισκάροντας ακόμη και τη ζωή τους. Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε, να δείξουμε τη δέσμευσή μας και την αλληλεγγύη της ισπανικής κοινωνίας στο σύνολό της» ανέφερε ο Πέδρο Σάντσεθ.

{https://twitter.com/sanchezcastejon/status/1760997826232717491}

Ο Luis Ibanez, ο οποίος ζει σε κοντινή απόσταση, δήλωσε στο εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο TVE ότι κοίταξε από το παράθυρό του και είδε τις φλόγες να καταπίνουν το κτίριο μέσα σε λίγα λεπτά. Ήταν σαν το οικοδομικό τετράγωνο να ήταν φτιαγμένο από φελλό, είπε. «Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που έβλεπα. Όλη η πλευρά του κτιρίου είχε πάρει φωτιά, από τον πρώτο όροφο μέχρι τον έκτο και τον έβδομο όροφο».

Ο Sergio Perez, ο οποίος ζει επίσης κοντά, είπε ότι το οικοδομικό τετράγωνο έκαιγε σαν κάποιος να το είχε περιλούσει με βενζίνη.

Σύμφωνα με την El Pais, το συγκρότημα των κατοικιών που έπιασε φωτιά στη Βαλένθια ολοκληρώθηκε το 2008, από μια εταιρεία που χρεοκόπησε δύο χρόνια αργότερα. Το συγκρότημα, είχε συνολικά 138 διαμερίσματα των 1-3 υπνοδωματίων και αποτελούνταν από δύο κτίρια: ένα 10ωροφο και ένα 14ώροφο, που ενώνονταν με ανελκυστήρα.

{https://twitter.com/tzantzi/status/1760758715286770157}

#Βαλένθια #Ισπανία #πυρκαγιά #Πολυκατοικία
Keywords
Αναζητήσεις
pyrkagia-se-polykatoikia-sti-valenthia-afxanetai-o-arithmos-ton-nekron.htm
Τυχαία Θέματα