Λαγκάρντ: Ενθαρρυντικά τα στοιχεία για τους μισθούς

Οι τελευταίοι αριθμοί για τις αποζημιώσεις εργασίας στην ευρωζώνη είναι καθησυχαστικοί, αν και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα χρειαστεί πρόσθετα στοιχεία για να πειστεί ότι ο πληθωρισμός δεν θα αναζωπυρωθεί ξανά, σύμφωνα με την πρόεδρο Κριστίν Λαγκάρντ.

«Οι μισθοί του τέταρτου τριμήνου είναι προφανώς ενθαρρυντικοί αριθμοί», είπε σε δημοσιογράφους στη Γάνδη του Βελγίου την Παρασκευή (23/2), όπως μεταδίδει το Bloomberg.

«Το

Διοικητικό Συμβούλιο πρέπει να είναι πιο σίγουρο ότι η διαδικασία αποπληθωρισμού που παρατηρούμε θα είναι βιώσιμη και θα μας οδηγήσει στον μεσοπρόθεσμο στόχο του 2%».

«Υπάρχουν πολλοί κλάδοι και εργαζόμενοι που καλύπτονται από διαπραγματεύσεις που θα ολοκληρωθούν κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2024 και νομίζω ότι αυτοί οι αριθμοί θα είναι —ειδικά αν συνεχίσουν να είναι ενθαρρυντικοί— σημαντικοί για να αξιολογήσουμε το μέλλον, για να αποκτήσουμε εμπιστοσύνη».

Ερωτηθείσα εάν η ΕΚΤ θα μπορούσε να κινηθεί πριν την Federal Reserve, η Λαγκάρντ τόνισε την ανεξαρτησία του ιδρύματός της.

#Λαγκαρντ #ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ_ΚΕΝΤΡΙΚΗ_ΤΡΑΠΕΖΑ #επικεφαλής #ΜΙΣΘΟΙ
Keywords
Αναζητήσεις
lagkarnt-entharryntika-ta-stoicheia-gia-tous-misthous.htm
Τυχαία Θέματα