Σε επίπεδα ρεκόρ οι πωλήσεις Newcastlemax τον Φεβρουάριο

15:29 1/3/2024 - Πηγή: Reporter

Τα μεγάλα φορτηγά πλοία χύδην φορτίου φέρνουν στην αγορά πολύ σημαντικά ποσά, ενώ τα πλοία αυτού του τύπου αλλάζουν χέρια με ταχείς ρυθμούς.

Σύμφωνα με στοιχεία του Splash, τον Φεβρουάριο σημειώθηκε μηνιαίο ρεκόρ πωλήσεων newcastlemax. Συνολικά, πωλήθηκαν 10 υπερμεγέθη capes, σύμφωνα με την VesselsValue. Τα newcastlemaxes έχουν μέγιστο πλάτος 50m και μέγιστο μήκος 300m. Η ονομασία τους προέρχεται από το γεγονός πως πρόκειται για το μεγαλύτερο πλοίο που μπορεί να εισέλθει στο λιμάνι του Newcastle

στην Αυστραλία.

Στις πρόσφατες πωλήσεις, η OMC Shipping πούλησε το 10 ετών, 208.000 dwt, κατασκευής Imabari, Pacific Assurance για 48,5 εκατ. δολάρια σε εταιρεία κινεζικών συμφερόντων.

Στα μέσα Φεβρουαρίου, δύο ελληνικά ονόματα εισήλθαν στην κατηγορία newcastlemax. Η Thenamaris απέκτησε τέσσερα πλοία, κόστους περίπου 65 εκατ. δολαρίων από την Polaris Shipping, ενώ η Neda Maritime δύο newcastlemaxes κατασκευής 2019 - το Bulk Shanghai και το Bulk Seoul - που πωλήθηκαν έναντι 127,5 εκατ. δολαρίων από την 2020 Bulkers.

Εν τω μεταξύ, η κινεζική εταιρεία Winning Shipping απέκτησε δύο πλοία από την αμερικανική Foremost Maritime.

Οι τιμές spot των cape έκαναν άλμα 90% τον περασμένο μήνα, σε επίπεδα άνω των 31.000 δολαρίων ημερησίως, ενώ μια νέα έκθεση της Arrow υποδηλώνει ότι οι τιμές θα συνεχίσουν την άνοδό και τους επόμενους μήνες.

#Newcastlemax #πωλήσεις #ΡΕΚΟΡ #Φεβρουάριος
Keywords
Αναζητήσεις
se-epipeda-rekor-oi-poliseis-newcastlemax-ton-fevrouario.htm
Τυχαία Θέματα