Σειρήνες πανικού στις αγορές- «Καλωσήρθατε στην… παντοφοβία»

Οι αγορές φοβούνται τα πάντα σήμερα, πείτε το παντοφοβία, αλλά αυτό δεν έχει εξελιχθεί σε πανικό, δήλωσε ο Μπομπ Σάβατζ, επικεφαλής στρατηγικής αγορών και πληροφοριών της BNY Mellon.

Ο ίδιος σημείωσε πως αντί για πανικό, υπήρξε μόνο μια «συντεταγμένη χαλάρωση της αισιοδοξίας που οδήγησε το διεθνές ράλι στο μεγαλύτερο μέρος της εβδομάδας» μέχρι τα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία, που επανέφεραν στο προσκήνιο τη συζήτηση για τον πληθωρισμό και τα επιτόκια στις ΗΠΑ.

Το

πρόβλημα, τόνισε, είναι ότι ο πληθωρισμός στον τομέα των υπηρεσιών είναι ανθεκτικός στις ΗΠΑ και στην Κίνα.

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι αυξήσεις επιτοκίων μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο σε αυτό αν δεν υπάρξει μεταβολή στην ανεργία και αυτό δεν φάνηκε στις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ όπως δεν φαίνεται και στον υπόλοιπο κόσμο από την Κορέα ως την Ε.Ε. όπου η ανεργία βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα» έγραψε σε σημείωμα προς τους πελάτες ο Σάβατζ.

Σύμφωνα με το MarketWatch, ο αναλυτής εκτιμά ότι οι επενδυτές παραμένουν επίσης μπερδεμένοι σχετικά με το πού μπορούν να βρουν μια ιδανική επένδυση «σε έναν κόσμο με δύο πολέμους που απειλούν να κλιμακωθούν πέρα από τα σύνορά τους».

«Η ιστορία της Ουκρανίας έχει κάνει ένα βήμα πίσω από τους τίτλους των εφημερίδων, αλλά κερδίζει έδαφος το Σαββατοκύριακο ενόψει των πολωνικών εκλογών και της κούρσας για τον Πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ», έσπευσε να συμπληρώσει.

MarketWatchBNY Mellon ΜΠΟΜΠ ΣΑΒΑΤΖΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝπληθωρισμόςΠΑΝΤΟΦΟΒΙΑ
Keywords
Αναζητήσεις
seirines-panikou-stis-agores--kalosirthate-stin-pantofovia.htm
Τυχαία Θέματα