Σημάδια αντίδρασης στη Wall Street εν αναμονή κρίσιμων ανακοινώσεων

Ήπια ανοδικά κινούνται την Τετάρτη (12/10) οι βασικοί δείκτες της Wall Street, έπειτα από το sell off που έπληξε κυρίως τον τεχνολογικό κλάδο. Τα κέρδη στο αμερικανικό χρηματιστήριο είναι περιορισμένα, λόγω των ανησυχιών που επικρατούν μετά την υψηλότερη από την αναμενόμενη άνοδο των τιμών παραγωγού τον Σεπτέμβριο.

Ειδικότερα, στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,36% στις 29.345,65 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,21% στις 3.596,55 μονάδες και ο Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,14%

στις 10.440,96 μονάδες.

Σύμφωνα με αναλυτές, τα νέα στοιχεία για τις τιμές χονδρικής αποτελούν ένδειξη ότι οι πληθωριστικές πιέσεις πρόκειται να ενταθούν στο εγγύς μέλλον. Σημειώνεται ότι ο μηνιαίος δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 0,4% τον Σεπτέμβριο έναντι των εκτιμήσεων περί ανόδου 0,2%. Σε ετήσια βάση ο δείκτης διευρύνθηκε κατά 8,5% από 8,7% τον Αύγουστο.

Σειρά έχουν πλέον τα στοιχεία για τον ετήσιο πληθωρισμό στις ΗΠΑ, τα οποία ανακοινώνονται την Πέμπτη (13/10), ενώ προ των πυλών βρίσκεται και η δημοσίευση των πρακτικών της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Federal Reserve) από τη συνεδρίαση του περασμένου Σεπτεμβρίου, που θα δώσουν μία πιο καθαρή «εικόνα» σχετικά με την τακτική που θα ακολουθήσει η Fed με τα επιτόκια.

τιμές χονδρικής ΗΠΑτιμές παραγωγούWall StreetFEDERAL RESERVEπληθωρισμός
Keywords
Τυχαία Θέματα