«Σκαρφαλώνει» το Bitcoin- +$30 δισ. στην αγορά κρυπτονομισμάτων

Ισχυρή άνοδο άνω του 3% καταγράφει το Bitcoin τη Δευτέρα (16/10), εν μέσω ελπίδων ότι τους επόμενους μήνες θα μπορούσαν να εγκριθούν ETF Βitcoin, δίνοντας ώθηση στις τιμές.

Το Bitcoin διαπραγματεύεται λίγο κάτω από τα 28.000 δολάρια, αντιστρέφοντας όλες τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας. Το «άλμα» φαίνεται σαν μια συνέχεια της αντίδρασης της Παρασκευής στην απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) να μην ασκήσει έφεση στην πρόσφατη απόφαση για την Grayscale.

Η Επιτροπή

Κεφαλαιαγοράς δεν αναμένεται να ασκήσει έφεση για τη δικαστική ανατροπή της απόφασης να μετατρέψει η Grayscale το καταπίστευμά της σε Βitcoin σε ένα πιο φιλικό προς τους επενδυτές ETF, σύμφωνα με ένα άτομο που γνωρίζει το θέμα, ανοίγοντας πιθανώς τον δρόμο για το πρώτο ETF Βitcoin στις ΗΠΑ.

Αυτό βοήθησε να αυξηθούν οι πιθανότητες το Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) να μετατραπεί σε ένα πιο ελκυστικό ETF, σημείωσαν ορισμένοι traders.

Τα νέα στις ΗΠΑ σχετικά με την αίτηση της Grayscale για ETF έχουν δυνητικά πολύ σημαντικές συνέπειες για την αγορά Βitcoin», δήλωσε ο Σάιμον Πίτερς, αναλυτής αγοράς στο eToro, στο CoinDesk.

«Καθώς τα εμπόδια για την έγκριση υποχωρούν, οι ελπίδες των επενδυτών ότι θα μπορούσαμε να δούμε αυτά τα προϊόντα στην αγορά νωρίτερα παρά αργότερα ενισχύονται», πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο αυτό, έπειτα από ένα υποτονικό Σαββατοκύριακο, το Bitcoin πήρε την ανιούσα και εκτινάχθηκε κατά πάνω από 1.000 δολάρια μέσα σε λίγες ώρες τη Δευτέρα, σε εβδομαδιαίο υψηλό λίγο κάτω από τα 28.000 δολάρια.

Ως αποτέλεσμα, η κεφαλαιοποίηση της αγοράς του έχει εκτοξευθεί σε πάνω από 540 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ μόλις χθες πάλευε κάτω από τα 525 δολάρια. Η κυριαρχία του έναντι των altcoins είναι επίσης σε άνοδο, ξεπερνώντας αρκετά το 50% τώρα.

Τα altcoins, που υπέφεραν επίσης την περασμένη εβδομάδα, ίσως λόγω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, ακολουθούν το παράδειγμά του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος και καταγράφουν επίσης κέρδη.

Η κεφαλαιοποίηση της ευρύτερης αγοράς κρυπτονομισμάτων έχει κερδίσει περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια και βρίσκεται πλέον πάνω από το 1,080 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, το Βitcoin ενισχύεται 3,48% στα 27.775,25 δολάρια, ενώ το Ethereum κερδίζει 1,81% στα 1.583,14 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana ανεβαίνει 6,08% στα 23,13 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει άνοδο 2,36% στο 0,25209325 δολάριο.

Το Polkadot κερδίζει 1,36% στα 3,79 δολάρια, το Dogecoin κερδίζει 1,29% στο 0,05994599 δολάριο και το Shiba Inu ανεβαίνει 1,54% στο 0,00000709 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

Bitcoinethereumκρυπτονόμισμακρυπτονομίσματα
Keywords
Τυχαία Θέματα
Σκαρφαλώνει, Bitcoin-+30,skarfalonei, Bitcoin-+30