Σκέρτσος: Έρχονται δράσεις κατά της ακρίβειας- Έλεγχοι για το λάδι

20:45 9/1/2024 - Πηγή: Reporter

Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος μίλησε για το θέμα της ακρίβειας, του γάμου των ομοφύλων ζευγαριών, και την πάταξη της αυθαίρετης δόμησης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ.Σκέρτσος είπε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει συνεχώς μέτρα για να τιθασεύσει την ακρίβεια, το σημαντικότερο πρόβλημα για την ελληνική οικογένεια. Τόνισε πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το πρόβλημα με αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, ενώ είπε ότι αύριο (10/1) θα ανακοινωθούν μέτρα για τον καλύτερο ανταγωνισμό στην αγορά, προκειμένου

να δημιουργηθούν συνθήκες καθαρότερων τιμών, και να λειτουργεί η αγορά όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο κ. Σκέρτσος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να απαντήσει γιατί καταψήφισε την απελευθέρωση του παιδικού γάλακτος από τα φαρμακεία, και προσέθεσε ότι θα ανακοινωθούν ειδικότερες δράσεις και για το θέμα αυτό.«Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος πέραν της διατίμησης, και θα ανακοινωθούν αύριο» είπε. Όσον αφορά το λάδι, είπε ότι αποτελεί μια ειδική περίπτωση γιατί έχει να κάνει με κλιματολογικές συνθήκες και ελλείψεις και σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει κάτι σε αυτή τη φάση. Όπως είπε, ελέγχονται τα περιθώρια κερδοφορίας και επιβάλλονται πρόστιμα όπου χρειάζεται, ενώ η παραβατικότητα μειώθηκε κάτω από το 10% με βάση τους ελέγχους, κάτι που δείχνει πως τα πρόστιμα έχουν αποτέλεσμα.

Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης, είπε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει ένα τακτικό πρόγραμμα κατεδαφίσεων και μόνο τους τελευταίους δυο μήνες (Νοέμβριο και Δεκέμβριο) στην Αττική έγιναν δεκάδες κατεδαφίσεις. «Για πρώτη φορά, το κράτος τα έβαλε με την αυθαίρετη δόμηση» είπε ο κ. Σκέρτσος, σημειώνοντας τον ρόλο του προγράμματος «Δοξιάδης» με το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2026 και να «βάλει τάξη» στη χρήση γης.

Αναφερόμενος στις γυναικοκτονίες και την αντιμετώπισή τους είπε πως «η γυναικοκτονία είναι ανθρωποκτονία και τιμωρείται με ισόβια», χαρακτηρίζοντας τη νομική κατοχύρωση του όρου της γυναικοκτονίας «πολιτικό εντυπωσιασμό που δε λειτουργεί αποτρεπτικά». Όπως είπε, η κυβέρνηση θέλει να είναι χρήσιμη, ανέφερε το «κουμπί πανικού» που «έσωσε μέχρι τώρα 100 γυναίκες», και τις ειδικές δομές υποδοχής κακοποιημένων γυναικών στην αστυνομία, που δεν υπήρχαν επί ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, αναφερόμενος στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο κ. Σκέρτσος είπε ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να εξηγήσει τι είναι αυτό που θέλει να κάνει, γιατί, και ποιοι άλλοι το έκαναν πριν από εμάς. Όπως είπε, 36 χώρες έχουν ήδη νομοθετήσει την ισότητα στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ενώ 39 χώρες την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζεύγη. «Δε θέλουμε κλίμα διχασμού στην κοινωνία», πρόσθεσε.

Ο κ. Σκέρτσος είπε ότι θα παρουσιαστούν από τον πρωθυπουργό οι λεπτομέρειες του σχετικού νόμου, του οποίου εισηγητής θα είναι ο ίδιος ο υπουργός Επικρατείας, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη στάση της Εκκλησίας, εξήρε το κοινωνικό και πνευματικό της έργο, προσθέτοντας ότι οι ρόλοι Εκκλησίας και Πολιτείας είναι διακριτοί: «Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ», είπε χαρακτηριστικά.

#Σκέρτσος #υπουργός_Επικρατείας #ΝΔ #ακρίβεια #ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ_ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ #ΔΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΤΑ_ΤΗΣ_ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ
Keywords
Αναζητήσεις
skertsos-erchontai-draseis-kata-tis-akriveias--elegchoi-gia-to-ladi.htm
Τυχαία Θέματα
Σκέρτσος, Έρχονται, - Έλεγχοι,skertsos, erchontai, - elegchoi