Σνάμπελ-ΕΚΤ: Πρέπει να γίνουν περισσότερα για να μειωθεί ο πληθωρισμός

Περισσότερη προσπάθεια πρέπει να καταβάλει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προκειμένου να οδηγήσει τον πληθωρισμό στον στόχο του 2%, σύμφωνα με την Ιζαμπέλ Σνάμπελ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της νομισματικής αρχής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Σνάμπελ, οι μικρότερες αυξήσεις των επιτοκίων κρίνονται κατάλληλες μετά την αθροιστική άνοδο των επιτοκίων κατά 375 μονάδες βάσης από το περασμένο καλοκαίρι. Οι μεταβολές

των 25 μονάδων βάσης θα επιτρέψουν και πάλι στο κόστος δανεισμού να φτάσει σε αρκετά περιοριστικά επίπεδα, είπε.

«Ο πληθωρισμός, ειδικά ο δομικός πληθωρισμός, παραμένει πολύ υψηλός», τόνισε η Σνάμπελ στη Φρανκφούρτη, ενώ σημειώσε ότι «θα αυξήσουμε τα επιτόκια με πλήρη αποφασιστικότητα έως ότου υπάρξουν ενδείξεις ότι και ο δομικός πληθωρισμός μειώνεται σε σταθερή βάση».

Η Σνάμπελ είπε ότι η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ «κατέστησε απολύτως σαφές ότι η επιβράδυνση των αυξήσεων των επιτοκίων δεν αποτελεί ένδειξη ότι θα σταματήσουμε να αυξάνουμε τα επιτόκια σύντομα».

Οι δηλώσεις της έρχονται λιγότερο από μία εβδομάδα αφότου η ΕΚΤ επιβράδυνε τον ρυθμό της άνευ προηγουμένου της αύξησης των επιτοκίων.

ΣνάμπελΕΚΤεπιτόκιαπληθωρισμός
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα