Σοκ στην Βρετανία: Με καρκίνο διαγνώστηκε ο βασιλιάς Κάρολος

21:05 5/2/2024 - Πηγή: Reporter

Με μια μορφή καρκίνου διαγνώστηκε ο βασιλιάς Κάρολος, ανακοίνωσε το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Όπως αναφέρει, δεν είναι καρκίνος του προστάτη, αλλά ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης θεραπείας του για υπερπλασία του προστάτη.

Ο τύπος του καρκίνου δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά σύμφωνα με ανακοίνωση του παλατιού, ο βασιλιάς ξεκίνησε «τακτικές θεραπείες» τη Δευτέρα.

Το Μπάκιγχαμ τονίζει ότι ο βασιλιάς «παραμένει απόλυτα θετικός όσον αφορά τη θεραπεία του και ανυπομονεί να επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντά του το συντομότερο δυνατό».

{https://twitter.com/RoyalFamily/status/1754565735655887066}

Πριν από περισσότερο από μια εβδομάδα υποβλήθηκε σε επέμβαση προστάτη σε ιδιωτικό νοσοκομείο του Λονδίνου.

Ο βασιλιάς είχε επιλέξει να δημοσιοποιήσει τη θεραπεία του προστάτη του, με στόχο να ενθαρρύνει περισσότερους άνδρες να κάνουν ελέγχους προστάτη, ανέφερε τότε το παλάτι.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τους γιατρούς για αυτή τη γρήγορη παρέμβαση, η οποία κατέστη δυνατή χάρη στην πρόσφατη χειρουργική επέμβαση.

Οι δημόσιες εμφανίσεις του έχουν ήδη αναβληθεί, ενώ τη θέση του σε διάφορες εκδηλώσεις αναμένεται να πάρουν άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Ο βασιλιάς Κάρολος θα συνεχίσει να έχει τον συνταγματικό ρόλο της κεφαλής του κράτους.

Ο πρίγκιπας Χάρι ήδη μίλησε τηλεφωνικά με τον πατέρα του και θα ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να τον δει τις επόμενες ημέρες, όπως δήλωσε πηγή από το περιβάλλον του βασιλιά.

«Ο δούκας μίλησε με τον πατέρα του για τη διάγνωσή του. Θα ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να δει την Αυτού Μεγαλειότητα τις επόμενες ημέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά η πηγή.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ σε δήλωσή του μετά την είδηση ​​ότι ο βασιλιάς λαμβάνει θεραπεία για «μια μορφή καρκίνου» είπε: «Εύχομαι στην Αυτού Μεγαλειότητα πλήρη και γρήγορη ανάρρωση. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα επιστρέψει σε πλήρη ισχύ σε ελάχιστο χρόνο και ξέρω ότι ολόκληρη η χώρα θα του εύχεται καλή ανάρρωση».

#Μπάκιγχαμ #ΒΑΣΙΛΙΑΣ_ΚΑΡΟΛΟΣ
Keywords
Αναζητήσεις
sok-stin-vretania-me-karkino-diagnostike-o-vasilias-karolos.htm
Τυχαία Θέματα