Στα «κόκκινα» τα κρυπτονομίσματα- Στο επίκεντρο ο αμερικανικός πληθωρισμός

Αρνητικό κλίμα επικρατεί στην αγορά κρυπτονομισμάτων την Τετάρτη (12/4), με τους επενδυτές να μελετούν τα πιο πρόσφατα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Το Bitcoin έπεσε οριακά κάτω από το όριο των 30.000 δολαρίων μέσα στην ημέρα πριν ανακάμψει ελαφρά, ενώ και το Ethereum καταγράφει απώλειες και υποχωρεί κάτω από τα 1.900 δολάρια ενόψει της πολυαναμενόμενης αναβάθμισης Shapella στο δίκτυό του που είναι προγραμματισμένη για μέσα στην ημέρα.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα

των ΗΠΑ εξακολουθεί να ανησυχεί για τον πληθωρισμό που επιμένει και τα πιο ήπια στοιχεία για τον πληθωρισμό ενδέχεται να της επιτρέψουν να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίασή της στις 2 Μαΐου, κάτι που θα μπορούσε να ενισχύσει τις παραδοσιακές αγορές και τα πιο επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία όπως το Βitcoin.

Η κεφαλαιοποίησή της αγοράς Bitcoin έχει υποχωρήσει στα 580 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά η κυριαρχία του έναντι των altcoin συνεχίζει να αυξάνεται και βρίσκεται τώρα στο 47,5%.

Από την άλλη πλευρά, η Shappella, δύο σημαντικές αναβαθμίσεις δικτύου Ethereum που αναμένεται να πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα στις 12 Απριλίου, θα επιτρέψουν στους επενδυτές να αποσύρουν το ether που στοιχηματίζουν στο blockchain Ethereum. Αυτή τη στιγμή, το εν λόγω ether δεν μπορεί να αποσυρθεί ή να διαπραγματευτεί ελεύθερα.

Ως εκ τούτου, ορισμένοι λένε ότι η διαδικασία θα μπορούσε να ωθήσει προς τα πάνω την τιμή του κρυπτονομίσματος, καθώς θα γίνει πιο προσιτό στους χρήστες.

«Το να επιτρέπονται οι αναλήψεις θα καταστήσει το Ethereum πολύ πιο προσιτό στους ιδιώτες επενδυτές που προηγουμένως δεν ήταν διατεθειμένοι να στοιχηματίσουν στο συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Chen Zhuling, Διευθύνων Σύμβουλος της υπηρεσίας staking RockX στο CoinDesk.

Τα περισσότερα από τα altcoins με χαμηλότερη και μεσαία κεφαλαιοποίηση είναι επίσης ελαφρώς στο «κόκκινο» σήμερα. Αυτό έχει ωθήσει την κεφαλαιοποίηση της ευρύτερης αγοράς σε απώλειες σχεδόν 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, η μέτρηση εξακολουθεί να είναι πάνω από το 1,2 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, το Bitcoin υποχωρεί 0,13% στα 30.032,50 δολάρια, ενώ το Ethereum χάνει 2,06% στα 1.874,75 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana ανεβαίνει 6,37% στα 23,57 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει απώλειες 3,03% στο 0,39495300 δολάριο.

Το Polkadot χάνει 2,02% στα 6,28 δολάρια, το Dogecoin υποχωρεί 3,66% στο 0,08193780 δολάριο και το Shiba Inu καταγράφει απώλειες 2,16% στο 0,00001085 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

κρυπτονομίσματακρυπτονόμισμαBitcoinethereum
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα