Σταματάει η λειτουργία του WhatsApp για εκατομμύρια μοντέλα τηλεφώνων

Το WhatsApp αναμένεται να σταματήσει να λειτουργεί σε εκατομμύρια τηλέφωνα, μετά τις 31 Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, η υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων θα πάψει να λειτουργεί 49 διαφορετικές μάρκες τηλεφώνου, συμπεριλαμβανομένων των iPhone 5 ή 5c, μαζί με πολλά μοντέλα Huawei, LG και Samsung.

«Οι συσκευές και το λογισμικό αλλάζουν συχνά, επομένως εξετάζουμε τακτικά ποια λειτουργικά συστήματα υποστηρίζουμε και κάνουμε ενημερώσεις», ανέφερε η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων.

«Αυτές οι συσκευές ενδέχεται επίσης να μην έχουν τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις ασφαλείας ή να μην διαθέτουν τη λειτουργικότητα που απαιτείται για την εκτέλεση του WhatsApp». «Για να επιλέξουμε τι θα σταματήσουμε να υποστηρίζουμε, κάθε χρόνο, όπως και άλλες εταιρείες τεχνολογίας, εξετάζουμε ποιες συσκευές και λογισμικό είναι τα παλαιότερα και έχουμε τον λιγότερο αριθμό ατόμων που τα χρησιμοποιούν ακόμα».

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο το WhatsApp σταμάτησε να λειτουργεί σε iPhone που χρησιμοποιούν iOS 11 και παλαιότερο λογισμικό.

«Για να συμβαδίζουμε με τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην τεχνολογία, σταματάμε τακτικά να υποστηρίζουμε παλαιότερα λειτουργικά συστήματα για να κατευθύνουμε τους πόρους μας στην υποστήριξη των πιο πρόσφατων», ανέφερε η υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων.

WhatsApp εφαρμογήδιαγραφήτηλέφωνα
Keywords
Τυχαία Θέματα