Στο «κόκκινο» η Wall Street, με την προσοχή στη Fed

17:58 5/9/2023 - Πηγή: Reporter

Σε πτωτικό έδαφος ξεκινά η εβδομάδα για τη Wall Street, με το χρηματιστήριο να επανέρχεται στις συναλλαγές μετά την ανάπαυλα της Δευτέρας (4/9) λόγω της αργίας της Labor Day.

Κατά το τριήμερο διάλειμμα της αγοράς, η Goldman Sachs μείωσε τις πιθανότητες για ύφεση της αμερικανικής οικονομίας στο 15% και δήλωσε ότι αναμένει πως η Federal Reserve θα παρακάμψει την αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση αργότερα τον Σεπτέμβριο.

Αν

και αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί ως καλό νέο για τη Wall Street, οι επενδυτές πρέπει να αντιμετωπίσουν τις εποχιακές επιπτώσεις του Σεπτεμβρίου, που ιστορικά σηματοδοτεί τον πιο αδύναμο μήνα για τις μετοχές.

Ο διοικητής της Fed, Christopher Waller, δήλωσε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν την πολυτέλεια να «προχωρήσουν προσεκτικά» με τις αυξήσεις των επιτοκίων, δεδομένων των πρόσφατων στοιχείων που δείχνουν ότι ο πληθωρισμός συνεχίζει να υποχωρεί.

«Δεν υπάρχει τίποτα που να λέει ότι πρέπει να κάνουμε κάτι άμεσο οποτεδήποτε σύντομα», δήλωσε ο Waller σε συνέντευξή του στο CNBC την Τρίτη, σηματοδοτώντας ότι υποστηρίζει τη διατήρηση των επιτοκίων σταθερών στην επόμενη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας. «Μπορούμε απλώς να καθίσουμε και να περιμένουμε τα νέα δεδομένα».

Ορισμένοι τεχνικοί δείκτες έδωσαν ελπίδες στους επενδυτές την περασμένη εβδομάδα, καθώς ο Dow Jones και ο Nasdaq σημείωσαν τις καλύτερες επιδόσεις τους από τον περασμένο Ιούλιο, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε την καλύτερη εβδομάδα από τον Ιούνιο.

Στη σημερινή συνεδρίαση, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,23% στις 34.756,54 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 0,33% στις 4.500,63 μονάδες και ο Nasdaq κινείται χαμηλότερα κατά 0,49% στις 13.963,72 μονάδες.

WALL STREET ΗΠΑLABOR DAYGoldman SachsFEDERAL RESERVEDow JonesNasdaqCHRISTOPHER WALLER
Keywords
Αναζητήσεις
sto-kokkino-i-wall-street-me-tin-prosochi-sti-fed.htm
Τυχαία Θέματα