Στόλτενμπεργκ: Προτείνει τη δημιουργία ταμείου $100 δισ. για την Ουκρανία

20:43 2/4/2024 - Πηγή: Reporter

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, προτείνει τη δημιουργία ταμείου $100 δισ. για τη στρατιωτική στήριξη της Ουκρανίας από τις χώρες της συμμαχίας.

Η πρόταση για τον πενταετή μηχανισμό στήριξης είναι μέρος πακέτου που θα κληθούν να εγκρίνουν οι ηγέτες της συμμαχίας, στην Ουάσιγκτον, όπου θα συναντηθούν τον Ιούλιο. Οι σύμμαχοι εξακολουθούν να συζητούν την πρόταση του Στόλτενμπεργκ, συμπεριλαμβανομένου και του αν θα συνυπολογιστεί στο συνολικό ποσό η διμερής βοήθεια

προς την Ουκρανία, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg. Σημειώνεται πως η πρόταση, η οποία πρέπει να εγκριθεί και από τους 32 συμμάχους του ΝΑΤΟ, είναι πιθανό να υποστεί αλλαγές.

Ως μέρος του πακέτου, το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να αναλάβει τα επιχειρησιακά καθήκοντα της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας, η οποία συντονίζει τις παραδόσεις όπλων από περίπου 50 χώρες στο Κίεβο, σημείωσαν οι πηγές. Ένα τέτοιο βήμα θα μπορούσε να προστατεύσει τη δομή από οποιαδήποτε πολιτική αλλαγή που μπορεί να προκύψει μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Η προοπτική της επιστροφής του Ντόναλντ Τραμπ στην εξουσία έχει εγείρει ανησυχίες μεταξύ των Ευρωπαίων αξιωματούχων, καθώς είναι πιθανό ο Τραμπ να αποσύρει την αμερικανική βοήθεια προς την Ουκρανία.

#ΝΑΤΟ #Στόλτενμπεργκ #Ουκρανία #στήριξη #ταμείο
Keywords
Αναζητήσεις
stoltenbergk-proteinei-ti-dimiourgia-tameiou-100-dis-gia-tin-oukrania.htm
Τυχαία Θέματα
Στόλτενμπεργκ, Προτείνει, 100, Ουκρανία,stoltenbergk, proteinei, 100, oukrania