«Σβήνει» η κλιματική κρίση την Ελλάδα από τον τουριστικό χάρτη;

Ο Independent παρουσίασε την Παρασκευή (6/10) την έκθεση «Sustainable Future for Travel», η οποία σημειώνει πως ο παγκόσμιος τουριστικός χάρτης αλλάζει χρόνο με το χρόνο, λόγω της κλιματικής αλλαγής. Παραδοσιακοί προορισμοί, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, θα χάσουν έδαφος σύμφωνα με την έκθεση, λόγω της μεγάλης ανόδου της θερμοκρασίας τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στη θέση

τους θα προκύψουν νέες τουριστικές αγορές, με τη Σλοβενία να θεωρείται ότι θα ανέβει σημαντικά. Ενδεικτικό της αλλαγής που περιμένουν οι συντάκτες της έκθεσης είναι πως ως τουριστικοί προορισμοί θα αναδειχθούν επίσης χώρες όπως η Πολωνία ή το Βέλγιο.

Σύμφωνα με τον Independent, η έκθεση «Sustainable Future for Travel», η οποία εκπονήθηκε από την Intrepid, τη μεγαλύτερη ταξιδιωτική εταιρεία στον κόσμο με πιστοποίηση B-Corp, σε συνεργασία με τον οργανισμό πρόβλεψης The Future Laboratory, περιγράφει πώς θα μπορούσαν να μοιάζουν οι διακοπές μέχρι το 2040, αν δεν ληφθούν μέτρα τώρα.

Οι προβλέψεις για το μέλλον περιλαμβάνουν τους παραθεριστές να «κυνηγούν τη σκιά» και να ανταλλάσσουν τη Μεσόγειο με το Βέλγιο, τη Σλοβενία και την Πολωνία, καθώς οι θερμοκρασίες συνεχίζουν να αυξάνονται.

Η έκθεση προβλέπει ακόμα ότι, αν δεν αλλάξουν τα πράγματα, οι προορισμοί που σήμερα είναι δημοφιλείς στους τουρίστες, όπως οι Μαλδίβες και η Τζακάρτα, θα είναι σχεδόν πλήρως βυθισμένοι μέχρι το 2050.

Εικονικές διακοπές

Η άνοδος του υδραργύρου θα μπορούσε επίσης να βάλει τέλος στις επισκέψεις για να δουν τον Άγιο Βασίλη στη Λαπωνία, καθώς το χιόνι θα γίνεται πιο αραιό στο έδαφος, ενώ οι περίοδοι σκι θα συνεχίσουν να μειώνονται.

«Ένα από τα προβλήματα με τον τουρισμό αυτή τη στιγμή είναι ότι είναι το αντίθετο της αναγέννησης», δήλωσε ο Darrell Wade, συνιδρυτής και πρόεδρος της Intrepid Travel. «Είναι εξορυκτικός - και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ ακόμα».

Η έκθεση οραματίζεται έναν κόσμο στον οποίο οι εικονικές διακοπές θα γίνουν κυρίαρχες και τα διαβατήρια άνθρακα θα περιορίζουν τις μετακινήσεις, εκτός αν η ταξιδιωτική βιομηχανία προβεί σε σημαντικές αλλαγές τώρα.

ΤουρισμόςταξίδιαΕΛΛΑΔΑΕΚΘΕΣΗκλιματική κρίσηκλιματική αλλαγή
Keywords
Αναζητήσεις
svinei-i-klimatiki-krisi-tin-ellada-apo-ton-touristiko-charti.htm
Τυχαία Θέματα
Σβήνει, Ελλάδα,svinei, ellada