Συνεχίζει το ανοδικό ράλι το πετρέλαιο- Κέρδη για φυσικό αέριο

Ανοδικά για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση την Τετάρτη (29/6) κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι ανησυχίες για την περιορισμένη προσφορά αντισταθμίζουν αυτές για μια πιο αδύναμη παγκόσμια οικονομία.

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θεωρούνται τα μόνα δύο μέλη του ΟΠΕΚ με πλεονάζουσα ικανότητα να αναπληρώσουν τη χαμένη ρωσική προσφορά.

Ο

Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι ενημερώθηκε ότι αυτοί οι παραγωγοί θα δυσκολευτούν να αυξήσουν περαιτέρω την παραγωγή.

Ο ΟΠΕΚ και ο ΟΠΕΚ+, που περιλαμβάνει συμμάχους όπως η Ρωσία, ξεκινούν μια σειρά από διήμερες συναντήσεις την Τετάρτη με πηγές να λένε ότι οι πιθανότητες για μια μεγάλη αλλαγή πολιτικής φαίνονται απίθανες αυτόν τον μήνα.

«Οι τιμές του πετρελαίου πιθανότατα θα παραμείνουν πάνω από τα 110 δολάρια το βαρέλι, επίσης λόγω των ανησυχιών για πιθανές διακοπές του εφοδιασμού λόγω τυφώνων καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες εισέρχονται στο καλοκαίρι», είπε ο Χιρογιούκι Κικουκάβα, επικεφαλής ερευνητής της Nissan Securities.

Οι αναλυτές προειδοποιούν επίσης ότι οι πολιτικές αναταραχές στον Ισημερινό και τη Λιβύη θα μπορούσαν να περιορίσουν περαιτέρω την προσφορά.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,72% στα 112,56 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ κερδίζει 0,65% στα 114,54 δολάρια το βαρέλι.

Άνοδος άνω του 5% για το φυσικό αέριο

Ανοδικά κινούνται και τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου, σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, καθώς ενισχύονται 5,283% στα 136 ευρώ η μεγαβατώρα.

Ο χρυσός ενισχύεται 0,25% στα 1.825,80 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι ανεβαίνει 0,23% στα 20,92 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός κερδίζει 0,26% στα 3,79 δολάρια η λίβρα.

Στα νομίσματα, το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται 0,04% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,0522 δολάριο ανά ευρώ.

Σε σχέση με τη βρετανική λίρα, το αμερικανικό νόμισμα κινείται πτωτικά 0,14% στο 1,2165 δολάριο ανά στερλίνα, η οποία ενισχύεται 0,20% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στην 0,8649 βρετανική λίρα ανά ευρώ.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟΜΠΡΕΝΤαμερικανικό αργόδολαριοχρυσόςχαλκόςασήμι
Keywords
Τυχαία Θέματα