ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι βουλευτές έριξαν τα 16 «λευκά» αμφισβήτησης στον Κασσελάκη

Στην πρώτη του ομιλία στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης έστειλε μήνυμα ενότητας και ανάφερε χαρακτηριστικά πως είμαστε 48 απέναντι στους "άριστους 158". Ωστόσο, η ψηφοφορία που ακολούθησε έδειξε πως υπάρχουν ρήγματα.

Συγκεκριμένα 28 βουλευτές ενέκριναν την πρόταση του κ. Κασσελάκη, 16 ψήφισαν «λευκό», ενώ υπήρχαν και απόντες. Ο Αλέξης Τσίπρας

αποχώρησε μετά το τέλος της ομιλίας του κ. Κασσελάκη από την αίθουσα, ενώ απουσίαζαν οι βουλευτές Νίκος Παππάς (άρρωστος) και Όθων Ηλιόπουλος.

Η ψηφοφορία αφορούσε στους βασικούς ρόλους της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Η πρόταση Κασσελάκη, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, έχει ως εξής:

Πρόεδρος ΚΟ ο Σωκράτης Φάμελλος, Γραμματέας ΚΟ η Θεοδώρα Τζάκρη, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι οι Διονύσης Καλαματιανός, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Νίκος Παππάς, Διευθυντής ΚΟ ο Γιώργος Τσίπρας και Συντονιστής Τομεαρχών (Επιτροπών Παρακολούθησης και Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου) ο Παύλος Πολάκης.

Μέχρι στιγμής λοιπόν όλα τα πρόσωπα που έχουν αξιοποιηθεί σε θέσεις-κλειδιά στον ΣΥΡΙΖΑ είχαν στηρίξει δημόσια τον κ. Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές με εξαίρεση τον κ. Ξανθόπουλο ο οποίος είχε ταχθεί υπέρ της κυρίας Αχτσιόγλου.

Η ομάδα Αχτσιόγλου, κάποιοι πρώην προεδρικοί, αλλά και στελέχη της Ομπρέλας είναι αυτά που σύμφωνα με πληροφορίες έριξαν "λευκό", στέλνοντας το μήνυμά τους στον νέο πρόεδρο.

Οι βουλευτές αυτοί συγκεκριμένα είναι οι:

Όλγα Γεροβασίλη

Ευκλείδης Τσακαλώτος

Γιώργος Ψυχογιός

Πέτη Πέρκα

Μερόπη Τζούφη

Έφη Αχτσιόγλου

Αλέξης Χαρίτσης

Νάσος Ηλιόπουλος

Κώστας Μπάρκας

Σία Αναγνωστοπούλου

Οσγκιούρ Φερχάτ

Ζεϊμπέκ Χουσεΐν

Θεωρείται πως οι διαφωνούντες θέλησαν να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους στο νέο πρόεδρο για ορισμένες επιλογές του. Για το γεγονός ότι έκανε αλλαγές χωρίς να τις περάσει από τα όργανα του κόμματος, ενώ η ομάδα Αχτσιόγλου και οι "προεδρικοί" είναι δεδομένο πως διαφωνούν κάθετα με τον αναβαθμισμένο ρόλο του Παύλου Πολάκη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, όμως, επιμένει σε αυτή την επιλογή την οποία στήριξε εκ νέου και στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον Σταύρο Θεοδωράκη.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι ο λόγος που ακόμα στον ΣΥΡΙΖΑ κρατούν τα προσχήματα. Είναι, όμως, δεδομένο πως από τις 15 Οκτωβρίου το βράδυ και μετά, θα αναδειχθούν ακόμα περισσότερο τα εσωκομματικά προβλήματα. Η πρόθεση μάλιστα του Στέφανου Κασσελάκη να καθυστερήσει τη διεξαγωγή συνεδρίου αναμένεται να προκαλέσει μεγάλες αναταράξεις.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

ΒουλήΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣΣΥΡΙΖΑΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
Keywords
Αναζητήσεις
syriza-poioi-vouleftes-erixan-ta-16-lefka-amfisvitisis-ston-kasselaki.htm
Τυχαία Θέματα