Τα CDC διερευνούν 68 κρουαζιερόπλοια για κρούσματα-Τι λένε οι εταιρείες

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ διερευνούν σχεδόν 70 κρουαζιερόπλοια μετά από επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 στα πλοία, σύμφωνα με την ενημέρωση του οργανισμού τη Δευτέρα.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα των CDC, 68 πλοία είτε έχουν ήδη διερευνηθεί για κρούσματα ανάμεσα στα μέλη του πληρώματος ή των επιβατών, είτε μονάδα υγείας έχει ειδοποιήσει την υπηρεσία για θετικούς επιβάτες COVID-19 που αποβιβάστηκαν εντός πέντε ημερών.

Τα CDC ερευνούν επί του παρόντος 36 πλοία ενώ

έχουν ήδη ερευνήσει άλλα 32 πλοία, αλλά αυτά τα πλοία παραμένουν «υπό παρακολούθηση».

Τα πλοία που έχουν «χτυπηθεί» από την πανδημία, προέρχονται από εταιρείες κρουαζιέρας, συμπεριλαμβανομένων των Disney, MSC Cruises, Carnival, Norwegian, Royal Caribbean και Celebrity.

Ένας εκπρόσωπος της Carnival δήλωσε ότι τα CDC έχουν «ενημερωθεί πλήρως και υποστηρίζει τα πρωτόκολλα και τα επιχειρησιακά τους σχέδια». Ομοίως, εκπρόσωπος της MSC Cruises είπε ότι η γραμμή κρουαζιέρας έχει φιλοξενήσει πάνω από ένα εκατομμύριο επιβάτες με τα υγειονομικά της πρωτόκολλα. Από τα τέλη Νοεμβρίου, αυτά τα πρωτόκολλα περιέλαβαν υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της COVID-19 μεταξύ άλλων πολιτικών.

Ένας εκπρόσωπος της Cruise Lines International Association σημείωσε ότι τα κρουαζιερόπλοια έχουν δει λιγότερα κρούσματα COVID-19 συγκριτικά με τον πληθυσμό στη «στεριά», εν μέρει λόγω των υποχρεωτικών εμβολιασμών. Ωστόσο, σύμφωνα με δήλωση ενός εκπροσώπου των CDC, η πιθανότητα μόλυνσης από τον ιό κατά την κρουαζιέρα είναι ακόμα «υψηλή» και είναι αδύνατο οι κρουαζιέρες να αποτελούν «δραστηριότητα μηδενικού κινδύνου».

Αυτή η ενημέρωση έρχεται καθώς τα κρούσματα COVID-19 συνεχίζουν να αυξάνονται εν μέσω της εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον. Η εν λόγω συνθήκη, έχει προκαλέσει την απαγόρευση σε ορισμένα πλοία της αποβίβασης επιβατών και τρεις μεγάλες γραμμές κρουαζιέρας έχουν επιβάλλει αυστηρότερους περιορισμούς.

Η αύξηση των κρουσμάτων Covid μεταξύ των εργαζομένων στις αεροπορικές εταιρείες, σε συνδυασμό με την έναρξη της κακοκαιρίας, ώθησαν επίσης τις αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν χιλιάδες πτήσεις.

CDCκρουαζιεροπλοιαΚΡΟΥΣΜΑΤΑCarnivalMSC CRUISES
Keywords
Τυχαία Θέματα