Τέμπη: Λεπτό προς λεπτό η στιγμή της μοιραίας σύγκρουσης (video)

21:41 9/3/2024 - Πηγή: Reporter

Για πρώτη φορά δόθηκε στη δημοσιότητα ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο που καταγράφει τη στιγμή της μοιραίας σύγκρουσης μεταξύ της εμπορικής και της επιβατικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη. Σε αυτό το τραγικό περιστατικό, το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι.

Στο βίντεο αποτυπώνεται καρέ-καρέ η στιγμή της σύγκρουση, ενώ διακρίνονται τρεις διαδοχικές εκρήξεις με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σύννεφο καπνού.

Το βίντεο τραβήχτηκε, όπως μετέδωσε το OPEN, από κάμερα που ήταν δίπλα στις ράγες και παραδόθηκε από εμπειρογνώμονες που έχουν ορίσει οι συγγενείς

των θυμάτων, στον ανακριτή Λάρισας.

Το βίντεο προέρχεται από κάμερα που βρισκόταν δίπλα στις ράγες και έχει συμπεριληφθεί στη συμπληρωματική τεχνική έκθεση του πραγματογνώμονα των οικογενειών των θυμάτων που παραδόθηκε στα χέρια του ανακριτή Λάρισας.

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες που έχουν ορίσει οι συγγενείς των θυμάτων στο βίντεο διακρίνονται τρεις διαδοχικές εκρήξεις ενώ ακολουθεί δημιουργία νέφους.

Οι ειδικοί που μίλησαν στο OPEN και συνέταξαν νέα συμπληρωματική έκθεση αναφέρουν ότι με το συγκεκριμένο βίντεο δημιουργούνται νέα δεδομένα για το φορτίο που ενδεχομένως να μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία και προκάλεσε τις εκρήξεις και τη φωτιά με αποτέλεσμα να απανθρακωθούν 30 από τους επιβάτες που βρίσκονταν στο τρένο.

Στις 5 Απριλίου η πρώτη δίκη

Υπενθυμίζεται ότι για τις 5 Απριλίου διακόπηκε η πρώτη εκδίκαση αγωγής για την υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα αναβολής που κατέθεσε ο ΟΣΕ και η Hellenic Train, κατά των οποίων έχει κατατεθεί η αγωγή από τους συγγενείς του ελεγκτή της επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Οι δικηγόροι ζητούσαν να μην εκδικαστεί η υπόθεση, καθώς όπως τόνισαν, μέχρι και πριν από ένα ή δύο 24ωρα δεν είχαν λάβει γνώση της ποινικής δικογραφίας η οποία έχει σχηματιστεί στο πλαίσιο της ανάκρισης που διενεργείται στο Εφετείο Λάρισας.

#Τέμπη #σύγκρουση #ΤΡΕΝΑ #ΕΠΙΒΑΤΕΣ
Keywords
Αναζητήσεις
tebi-lepto-pros-lepto-i-stigmi-tis-moiraias-sygkrousis-video.htm
Τυχαία Θέματα