Θετικό κλίμα στις ασιατικές αγορές- Η Ιαπωνία στο επίκεντρο

Με κέρδη έκλεισαν τη συνεδρίαση της Πέμπτης (27/4) οι περισσότεροι από τους κυριότερους δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας και Ωκεανίας, με τους επενδυτές να έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στην πρώτη συνάντηση πολιτικής της Τράπεζας της Ιαπωνίας υπό την ηγεσία του νέου διοικητή της, Καζούο Ουέντα.

Ο Ουέντα αναμένεται να διατηρήσει προς το παρόν την εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική του προκατόχου Χαρουχίκο Κουρόντα, αλλά, σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι προσδοκίες είναι ότι θα σχεδιάσει μια πορεία εξόδου από

αυτήν την πολιτική στο μέλλον.

Η Bank of America δεν αναμένει αλλαγές στην πολιτική ελέγχου της καμπύλης αποδόσεων της Τράπεζας της Ιαπωνίας στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της 27-28 Απριλίου.

«Στη βασική μας περίπτωση, δεν προβλέπουμε προσαρμογές του YCC σε αυτή τη συνάντηση», έγραψαν οι οικονομολόγοι της BofA στην τελευταία έκθεσή τους.

Η τράπεζα είπε, ωστόσο, ότι περαιτέρω προσαρμογές του YCC είναι «θέμα χρόνου». Η έκθεση ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γίνει μια προσαρμογή τον Ιούλιο.

«Όσον αφορά τη μορφή της αναθεώρησης, κλίνουμε προς μια συντόμευση του μακροπρόθεσμου στόχου στα 5 έτη», ανέφεραν οι οικονομολόγοι.

Μένοντας στη χώρα, η Ιαπωνία θα μειώσει την υγειονομική ταξινόμηση του Covid-19 από το τρέχον επίπεδο 2 στο επίπεδο 5, όπως και η εποχική γρίπη, από τις 8 Μαΐου.

Σύμφωνα με το NBC News, ο υπουργός Υγείας της Ιαπωνίας Κατσουνόμπου Κάτο δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η χώρα δεν βρήκε κανέναν νέο λόγο, όπως ένα νέο σημαντικό στέλεχος, να μην μειώσει την ταξινόμηση, όπως ένα νέο σημαντικό στέλεχος.

Ωστόσο, πρόσθεσε, εάν προκύψει νέο σημαντικό στέλεχος, αυτή η ταξινόμηση θα επανεξεταστεί.

Κάποια εταιρικά αποτελέσματα, όπως, για παράδειγμα, το γεγονός ότι ο κολοσσός των ηλεκτρονικών Samsung Electronics σημείωσε πτώση 94% στα λειτουργικά κέρδη για το πρώτο τρίμηνο, δεν απέτρεψαν την άνοδο των δεικτών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε 0,14%, κλείνοντας στις 28.457,68 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ανέβηκε 0,23% στις 19.794,50 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραψε άνοδο 0,64% στις 3.284,87 μονάδες, με τον Shenzhen Component να κινείται οριακά πτωτικά 0,04% στις 11.180,99 μονάδες.

Ο Taiwan Weighted ενισχύθηκε 0,24% και έκλεισε στις 15.411,49 μονάδες, ενώ ο Kospi κατέγραψε κέρδη 0,44% στις 2.495,81 μονάδες.

Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στις 7.292,70 μονάδες, χάνοντας 0,32%.

ιαπωνίαασιατικές αγορέςΑΣΙΑΩκεανίαΑυστραλίαΚίνα
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα