Θετικό κλίμα στο άνοιγμα των ευρωαγορών, περιμένοντας τον αμερικανικό πληθωρισμό

Ήπια άνοδο καταγράφουν οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Μεγάλης Τετάρτης (12/4), καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό από τις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στην ημέρα.

Αυτά τα δεδομένα πιθανότατα θα καθορίσουν την πορεία της Federal Reserve όσον αφορά τον κύκλο σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής της.

Οι μετοχές των κατασκευών αυξάνονται κατά 0,6%, ενώ οι μετοχές των ορυχείων

υποχωρούν 1%, αν και τη Μεγάλη Τρίτη έκλεισαν στα «πράσινα».

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ αναμένεται να δείξει ότι ο βασικός πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 0,4% τον Μάρτιο από τον Φεβρουάριο και 5,6% από το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Οι επενδυτές επεξεργάζονται την τελευταία έκθεση παγκόσμιας ανάπτυξης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, η οποία περιελάμβανε την ασθενέστερη μεσοπρόθεσμη πρόβλεψή του για την ανάπτυξη εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια.

«Ανησυχούμε για αυτό που έχουμε δει στον τραπεζικό τομέα, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ αλλά ίσως και σε άλλες χώρες, που μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη το 2023», δήλωσε ο Pierre-Olivier Gourinchas στο CNBC.

Οι ευρωπαϊκές αγορές επέστρεψαν χθες από τις διακοπές του Καθολικού Πάσχα με άνοδο.

Εν τω μεταξύ, το κοινοβούλιο της Ελβετίας την Τρίτη απέτυχε να εγκρίνει τα 109 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (120,75 δισεκατομμύρια δολάρια) οικονομικών εγγυήσεων που χρησιμοποιήθηκαν για τη διάσωση της Credit Suisse τον περασμένο μήνα, σε ψηφοφορία στον πρώτο γύρο, η οποία, βέβαια, ήταν σε μεγάλο βαθμό συμβολική δεδομένου ότι το κράτος έχει δεσμεύσει τα κεφάλαια.

Η Άνω Βουλή της Ελβετίας είχε εγκρίνει τη διάσωση νωρίτερα την Τρίτη, πράγμα που σημαίνει ότι τα δύο σώματα θα ψηφίσουν ξανά σήμερα.

Στα εταιρικά νέα, οι αναμένουν τα εταιρικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου από τον γαλλικό όμιλο πολυτελών προϊόντων LVMH που πιθανότατα θα ρίξουν φως στη ζήτηση από την Κίνα μετά την άρση των περιορισμών για τον COVID-19 στη χώρα αυτή στα τέλη του περασμένου έτους.

Στο πλαίσιο αυτό, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Μεγάλης Τετάρτης, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,10% στις 462,26 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κινείται ανοδικά 0,25% στις 15.695,15 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,33% στις 7.414,60 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,43% στις 7.819 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει κέρδη 0,22% στις 27.587 μονάδες, ενώ στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται 0,66% στις 9.297,15 μονάδες, με τον πορτογαλικό PSI 20 να κερδίζει 0,21% στις 6.149,21 μονάδες.

ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣDAX 30Stoxx Europe 600
Keywords
Τυχαία Θέματα