Τηλεφώνημα Μητσοτάκη στην UEFA για ελίτ διαιτητές στο ποδόσφαιρο!

Το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου έχει μπει στην τελική του ευθεία σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα, με τους ιδιοκτήτες των ομάδων να βρίσκονται... στα κάγκελα με αφορμή τις διαιτησίες. Στην τελική ευθεία, όμως, μπαίνουν και οι πολιτικές εξελίξεις με την προκήρυξη των εκλογών για τις 21 Μαϊου. Για το λόγο αυτό ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ασχολήθηκε ακόμα και με αυτό το θέμα!

Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώθηκαν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον πρόεδρο της UEFA, Αλεκσάντερ Τσέφεριν,

από τον οποίο ζήτησε να συμβάλλει προκειμένου να έρθουν elite διαιτητές στους αγώνες των πλέι οφ.

Αξίζει να σημειωθεί πως, πέρα από τον πρωθυπουργό, υπήρξε μία γενικότερη κινητοποίηση από αρκετά κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να βρεθεί μία λύση, να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να πέσουν οι τόνοι.

Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ασκούν μεγάλες πιέσεις στην ΕΠΟ για να εξασφαλίσει elite διαιτητές και το κλίμα είναι τεταμένο. Ενδεικτική ήταν η συνάντηση που είχαν στα γραφεία της ΕΠΟ στις αρχές της εβδομάδας και πραγματικά ακούστηκαν βαριές εκφράσεις.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου επιβεβαίωσε την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεκσάντερ Τσέφεριν.

"Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον πρόεδρο της UEFA γιατί διεξάγεται στη χώρα μας ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα. Nομίζω όλοι θέλουμε οι παράγοντες του ποδοσφαίρου και προφανώς και η διαιτησία να συμβάλλουν ώστε οι αγωνιστικές να γίνουν με διαφάνεια και το πρωτάθλημα να τελειώσει με διαιτησίες υψηλού επιπέδου που δεν θα αμφισβητείται το κύρος τους", τόνισε.

Σε ερώτηση γιατί έγινε παρέμβαση και αν υπήρξε κάποιο σχετικό αίτημα από τις ομάδες ο κ. Οικονόμου απάντησε: "Κανείς δεν ζήτησε τίποτα. Ο πρωθυπουργός συνομιλεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα με επικεφαλής Ομοσπονδιών".

διαιτητέςΠοδόσφαιροΕΠΟπρωτάθλημαΚυβέρνηση
Keywords
Τυχαία Θέματα